Paul Craig Roberts: Στις ΗΠΑ έχει γίνει πραξικόπημα

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022





Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστεί πραξικόπημα. Χωρίς να υπάρχει καμία στρατιωτική επέμβαση, μπορεί να σκεφτείτε ότι παραλογίζομαι. Αλλά δεν είναι όλα τα πραξικοπήματα βίαια. Μπορούν να συμβούν επειδή οι δηλητηριώδεις ιδέες κυριαρχούν και ανατρέπουν την κοινωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ορίζονται από το Σύνταγμα, και όταν το Σύνταγμα διαβρώνεται, γίνεται πραξικόπημα.

Το Σύνταγμα έχει διαβρωθεί εδώ και πολύ καιρό. Οι φιλελεύθεροι είπαν ότι το Σύνταγμα έπρεπε να είναι ένα ζωντανό έγγραφο, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζει συνέχεια, που σημαίνει επαναπροσδιορίζεται, που σημαίνει διαβρώνεται.

Η Δέκατη Τροποποίηση χάθηκε από τον Αβραάμ Λίνκολν. Ο Τζορτζ Μπους απαλλάχθηκε από το habeas corpus στο όνομα της εθνικής ασφάλειας όταν δήλωσε ότι η «τρομοκρατική απειλή» του έδωσε την εξουσία να κρατά Αμερικανούς πολίτες επ' αόριστον χωρίς παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων στο δικαστήριο, χωρίς δίκη και καταδίκη. Και το έκανε. Ο Ομπάμα ανέβασε τον πήχη πιο ψηλά από τον Μπους. Είπε ότι θα μπορούσε να εκτελέσει Αμερικανούς πολίτες μόνο με την υποψία, χωρίς τη δέουσα νομική διαδικασία. Και το έκανε. Δεν θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Σήμερα η ελευθερία του λόγου και του συνέρχεσθαι αποτελούν νεκρά δικαιώματα. Όλοι μπορούν πλέον να λογοκρίνουν την ελευθερία του λόγου μας – εργοδότες, σχολικές επιτροπές, άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι «προσβεβλημένοι», μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έντυπα και τηλεοπτικά μέσα. Οι άνθρωποι που λένε κάτι «προσβλητικό» μπορούν να διαγραφούν και να μην ξανακουστούν ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ελέγχει το δικαίωμα να «προσβάλλεται» μπορεί να ακυρώσει την ελευθερία του λόγου όσων δεν έχουν το δικαίωμα να ισχυριστούν ότι «προσβάλλονται». Χωρίς ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει διάλογος, απλώς επιβολή εγκεκριμένων απόψεων.

Στο Woke America, αυτή είναι η κατάσταση σήμερα.

Μπορείτε επίσης να πείτε ότι έγινε πραξικόπημα όταν οι παραδοσιακοί πατριώτες όπως οι υποστηρικτές του Τραμπ και οι υπερασπιστές του Συντάγματους δαιμονοποιούνται από ΜΜΕ και κυβερνητικούς αξιωματούχους ως «εγχώριοι εξτρεμιστές», διώκονται και φυλακίζονται με ψευδείς κατηγορίες, όπως οι Αμερικανοί που συμμετείχαν σε μια συγκέντρωση προς υποστήριξη του Τραμπ και μετατράπηκαν, με τη συνενοχή των Ρεπουμπλικανών, σε «εξεγερμένους» που προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο της κυβέρνησης βγάζοντας selfie την στιγμή που κάθονταν στην καρέκλα της Nancy Pelosi.

Όταν κάτι τόσο παιδιάστικο μπορεί να χαρακτηριστεί εξέγερση, αντιλαμβάνεστε ότι έγινε πραξικόπημα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Αυτοί που στηρίζουν την καθεστηκυία τάξη ενάντια στο πραξικόπημα που επιβάλλεται, είναι εχθροί του λαού.

Μπορείτε επίσης να πείτε ότι έχει συμβεί πραξικόπημα όταν πανηγυρίζεται η διαστρέβλωση κάθε είδους, ιδιαίτερα η σεξουαλική, και η κανονικότητα χλευάζεται ως «φασισμός» ή κάποια μορφή φοβίας ή άλλη λέξη υβριστική. Όταν το ηθικό πλεονέκτημα καταλαμβάνεται από LGBT –άτομα που δεν μπορούν να αναπαραχθούν– και ο φυσικός νόμος της ετεροφυλοφιλίας θεωρείται αδικαιολόγητος ορισμός της κανονικότητας, η φυσική τάξη έχει ανατραπεί.

Εκεί βρισκόμαστε σήμερα. Σύντομα η παιδεραστία θα κηρυχθεί φυσιολογική και θα υπάρχουν οίκοι ανοχής όπου πρώην διεστραμμένοι άνθρωποι, τώρα κανονικοί, θα μπορούν να κάνουν σεξ με παιδιά.

Αδύνατο, λέτε, αλλά όχι, αφού νομιμοποιηθεί μια διαστροφή, ακολουθούν όλες οι άλλες, όπως το έχουμε βιώσει. Είναι απλά θέμα χρόνου. Μόλις ξεκινήσει η σήψη, δεν σταματά μέχρι να τελειώσει η δουλειά. Έχουμε ήδη το ένα πόδι στα Σόδομα και τα Γόμορρα, και το άλλο πόδι πλησιάζει.


thealtworld.substack.com

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ