Άμισθη μεν, «οδοιπόρος» μετά ευρώ όμως…

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017



Με το ΦΕΚ 341ΥΟΔΔ/11-07-17, τοποθετήθηκε και επισήμως η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου στη θέση της άμισθης προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όμως, υπάρχει μια λεπτομέρεια: θα λαμβάνει οδοιπορικά, όσες φορές βρίσκεται εκτός του γραφείου της.

«…ανατίθενται, από 10.07.2017, για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, στη Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου του Σπυρίδωνος (Α.Δ.Τ.: ΑΚ 082129) καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της, δυνάμει της παρ. 4 του άρθρου 55 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα», αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να εμπαίξει τους φορολογούμενους μέσω αυτού του τρικ, του «άμισθου μεν, οδοιπορικά δε», ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το «στρατό» των μετακλητών και των… άμισθων συμβούλων, οι οποίοι για να μη χάσουν το μισθό ή τη σύνταξή τους από την κύρια απασχόλησή τους, εισπράττουν οδοιπορικά και εκτός έδρας αποζημιώσεις για τις ημέρες που βρίσκονται εκτός γραφείου.












ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ