Φυσικά και δεν έπρεπε να μείνει κανείς σπίτι του.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024



Οι καραντίνες ήταν ένα βάναυσο στρατιωτικό μέτρο δημόσιας τάξης, που επιβάρυνε τη δημόσια υγεία και αύξησε την συνολική θνησιμότητα των πολιτών (από όλα τα αίτια). Ο αληθινός σκοπός τον οποίο εξυπηρέτησαν οι καραντίνες, ήταν η ελεγχόμενη κατεδάφιση της οικονομίας, προκειμένου να «χτιστεί ξανά καλύτερα» (build back better) με όρους 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Τον Σεπτέμβρη του 2019 κατέρρευσε η αγορά των repos στην Αμερική και αυτό σήμανε την αρχή μιας τεράστιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η ύφεση και να διασωθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η Wall Street, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) τύπωσε, από τον Ιανουάριο του 2020, έως τα τέλη του 2021, πάνω από 15 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν αυτά τα χρήματα αγγίζαν την πραγματική οικονομία θα προκαλούσαν υπερπληθωρισμό (όπως στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης πριν από 100 χρόνια). Οι πολίτες θα τραβούσαν τις καταθέσεις τους από την τράπεζα (bank run), για να αγοράσουν καταναλωτικά αγαθά, πριν εκμηδενιστεί η αξία των χρημάτων τους, ή για να επενδύσουν σε αποπληθωριστικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός και το ασήμι.

Αυτό το bank run θα προκαλούσε την κατάρρευση των τραπεζών, οι οποίες δεν διαθέτουν στα αποθεματικά τους παρά μόνο το 10% των καταθέσεων των πολιτών (fractional-reserve banking). Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες όμως, φρόντισαν αυτό να μην συμβεί. «Έσβησαν τη μηχανή» της πραγματικής οικονομίας, κλείνοντας τους πολίτες στα σπίτια τους και διακόπτοντας, ή περιορίζοντας, την λειτουργία όλων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Οι συναλλαγές των πολιτών έγιναν κυρίως μέσω των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Amazon, το μεγάλο κεφάλαιο ενισχύθηκε, ο χρηματοπιστωτικός τομέας πήρε μια παράταση ζωής και συντελέστηκε η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι εργαζόμενοι όλων των χωρών έχασαν συνολικά 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Οι δισεκατομμυριούχοι όμως, κέρδισαν συνολικά 3,9 τρισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο. Έτσι, το “bank run” αποφεύχθηκε και τρισεκατομμύρια φρεσκοτυπωμένα δολάρια παρέκαμψαν τη “Main Street” και διοχετεύτηκαν ανεμπόδιστα στη “Wall Street”.

Όταν, μετά από δύο χρόνια, οι καραντίνες τελείωσαν και τα σημάδια του πληθωρισμού ήταν πλέον αδύνατο να κρυφτούν, οι ΗΠΑ είχαν έτοιμο πλέον το ψεύτικο αφήγημα για να αποποιηθούν την ευθύνη της νομισματικής, δημοσιονομικής και εξωτερικής πολιτικής τους υπέρ του παρασιτικού κεφαλαίου: «αποκλειστική υπεύθυνη για τον πληθωρισμό ήταν η Ρωσία».

Επίσης, εδώ πρέπει να συμπληρώσω, ότι οι καραντίνες είχαν άλλες δύο βασικές λειτουργίες. Η μία ήταν η λειτουργία τους ως προληπτικό μέτρο καταστολής για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των ανέργων διεθνώς που θα προέκυπταν στις αρχές της δεκαετίας λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η δεύτερη λειτουργία, είναι η επιτάχυνση της μετάβασής μας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα Central Bank Digital Currencies και το Great Reset.

Επειδή λοιπόν, μέχρι το 2030, προβλέπεται οι άνεργοι λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης, να ξεπεράσουν διεθνώς το ένα δισεκατομμύριο, και η φτωχοποίηση και η απώλεια ιδιοκτησίας των πολιτών θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό, μπορούμε να αναμένουμε ότι, με διάφορες προφάσεις (όπως κυβερνοεπιθέσεις και κλιματική αλλαγή) οι καραντίνες θα επανέλθουν δριμύτερες.

Για περισσότερες πληροφορίες και πηγές: https://edromos.gr/to-mellon-tis-ergasias-kai-to.../
Επίσης: https://edromos.gr/mia-aftoekpliroumeni-profiteia.../



Μάνος Τσίζεκ



ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ