Καταγγελία της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" προς το δελτίο του ΣΚΑΙ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018




Οι εμμονές του ΣΚΑΙ με τη Βενεζουέλα



Την Παρασκευή 2/11 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ παρουσιάστηκε ρεπορτάζ σχετικό με την φτώχεια στην Βενεζουέλα. Κατά την πάγια τακτική των ελληνικών ΜΜΕ που απλώς αναμασούν άκριτα ότι τους πετάνε τα αμερικανικά δίκτυα, ο ΣΚΑΙ απλώς αναπαρήγαγε μέρος του ρεπορτάζ του Vladimir Hernandez για το BBC με τίτλο "Venezuela: Mothers giving away babies".

Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καταδικάζει την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο βωμό της προπαγάνδας και της προάσπισης πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων από μεριάς του καναλιού. Τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή στον πόλεμο προπαγάνδας κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, γεγονός που φάνηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο στην ωμή δικαιολόγηση της πραξικοπηματικής απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Νικολάς Μαδούδο. Το παραπάνω έχει αφενός να κάνει με τα εντός των συνόρων συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, στην βάση της τρομολαγνείας "θα γίνουμε Βενεζουέλα", όσο και με την διεθνή στρατηγική επιλογή ταύτισης της με τον δυτικό ιμπεριαλισμό. Στην περίπτωση δε του ΣΚΑΙ παρατηρείται μια εμμονή παραπάνω κατά της Βενεζουέλας, η οποία πιθανώς έχει να κάνει με την εμπλοκή του της ιδιοκτησίας του σταθμού, που στο πλαίσιο των εφοπλιστικών δραστηριοτήτων της βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας λόγω μιας πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε στις 28 Φεβρουαρίου του 1997, πληρώνοντας βαρύ οικονομικό τίμημα. Ίσως έτσι μπορεί να εξηγηθεί η επιλεκτική "ευαισθησία" αυτών των μέσων ενημέρωσης για τα παιδιά που πεινάνε στην Βενεζουέλα που ειρωνικά αποκαλούν "σοσιαλιστικό παράδεισο, όταν στον καπιταλιστικό "παράδεισο" της ίδιας τους της χώρας έχουν επιδείξει κυνισμό και αδιαφορία.

Από μεριάς μας ενημερώνουμε τον "ευαίσθητο" ΣΚΑΙ και τα υπόλοιπα "ευαίσθητα" ΜΜΕ που αναπαράγουν την πολεμική προπαγάνδα κατά της Βενεζουέλας, πως μεγάλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Βενεζουέλα είναι ο ιδιωτικός τομέας που προκαλεί τεχνητές ελλείψεις και αυξήσεις τιμών ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβάλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι ακόμα μια ισχυρή παράμετρος οικονομικής ασφυξίας, για την οποία δεν γίνεται λόγος από τα "ευαίσθητα" ΜΜΕ. Πριν την νίκη της μπολιβαριανής διαδικασίας, το 70% των Βενεζουελάνων δεν είχαν πρόσβαση ούτε σε βασική ιατρική φροντίδα και το 40% ήταν αγράμματοι. Ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε 600%, η ανεργία στο 6% από 20%. Αναδιένειμε, επίσης, γη σε 15.000 οικογένειες αγροτών όπως επίσης έστησε 50.000 συνεταιρισμούς καθώς παλιότερα το 70% της γης ήταν στα χέρια του 3% του πληθυσμού.Το παραπάνω γεγονός διαφεύγει όμως μονίμως της προσοχής των δυτικών και ελληνικών ΜΜΕ.

Εδώ και καιρό στην Βενεζουέλα λαμβάνουν χώρα πραξικοπηματικού τύπου προσπάθειες ανατροπής της μπολιβαριανής κυριαρχίας, οι οποίες πέρα από τις τεχνητές ελλείψεις που στόχο έχουν να προκαλέσουν την παρέμβαση του ιμπεριαλισμού με το πρόσχημα της "επισιτιστικής κρίσης" και την δράση παραστρατιωτικών οργανώσεων, έχει ως βασική του συνιστώσα τον επικοινωνιακό πόλεμο. Η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ(των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων) αποτελεί μέρος του διαρκούς πραξικοπήματος, το οποίο και ελπίζουμε να μην ολοκληρωθεί. Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καλεί τον ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας και να μην πιστεύει τους πραξικοπηματίες και τα φερέφωνά του.




 somosvenezuelagr.blogspot.com
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ