Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Στ. Ψυχάρη και πρόστιμο 10.000 ολόκληρα ευρώ

Κυριακή 2 Απριλίου 2017



Ενοχος για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση κρίθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης από το Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή καθώς και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Στον άλλοτε ισχυρό άντρα του ΔΟΛ, που βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση, καταλογίζονταν -με βάση τη δικογραφία που εξετάστηκε από το δικαστήριο- έξι πράξεις οι οποίες αφορούσαν τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014, δηλαδή τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2011 έως 2015.

Να θυμίσουμε ότι το δικαστήριο, τον Ιούλιο του 2016, είχε αποδεχτεί ένσταση της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για ακυρότητα του κλητήριου θεσπίσματος, καθώς δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Στ. Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί επ’ αόριστον.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου όμως έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, επί της απόφασης του Ιουλίου του 2016, με αποτέλεσμα η υπόθεση να εξεταστεί εκ νέου.

Την ενοχή του Στ. Ψυχάρη ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας, ενώ το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για τέσσερις από τις έξι πράξεις που εξετάστηκαν.


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ