Γιατί οι Βρετανοί μισούν τους Ρώσους;

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024


 

Η Βρετανία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αντιρωσική πολιτική. Οι Βρετανοί μισούν τον Πούτιν και ενθαρρύνουν με ζήλο τους Ουκρανούς να πολεμήσουν τα ρωσικά ξαδέρφια τους μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος. Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί ήταν έτοιμοι να υπογράψουν μια συμφωνία τον Φεβρουάριο του 2022, έως ότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Johnson έφτασε στο Κίεβο για να πείσει τους Ουκρανούς να την εγκαταλείψουν. Και έτσι έκαναν. Από τότε, οι Βρετανοί είναι η ηγετική δύναμη που ωθεί τους Ουκρανούς να πολεμήσουν και να πείσουν τα μέλη του ΝΑΤΟ να τους βοηθήσουν να πολεμήσουν. Οι Βρετανοί ηγούνται της παγκόσμιας αντιρωσικής εκστρατείας. 
 
Αυτά είναι τα γεγονότα. Ωστόσο, η εξήγηση αυτών των γεγονότων μου διέφευγε μέχρι τώρα.
Πρόσφατα, ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός δημοσιογράφος που ονομάζεται Dood (ή ίσως Doodj), μίλησε με έναν ηγέτη της ρωσικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης, τον δραπέτη πρώην ολιγάρχη Michael Chodorkovsky [Mikhail Khodorkovsky]. Ο κ. Ch έχει υποβιβαστεί στις σκιές και στο περιθώριο της ιστορίας, αν και μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο πλουσιότερος μεγιστάνας στη Ρωσία και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Τώρα αξίζει λίγο κάτω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ψίχουλα όπως μετράνε οι ολιγάρχες.
Ήταν ένας από τους Βρώμικους Επτά [semiboyarshina] ολιγάρχες που κατέλαβαν τον έλεγχο της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της αδύναμης κυριαρχίας του Γέλτσιν. Όλοι ήταν περισσότερο ή λιγότερο Εβραίοι, και η αλληλεγγύη και η καταστροφικότητά τους μπορούσαν μόνο να ανταγωνιστούν τη σκληρότητα και την απληστία τους. Πολλοί από τους φίλους μου θεωρούν τους Σιωνιστές κορυφαίους θηρευτές, ενώ οι Εβραίοι είναι χαριτωμένα και γούνινα θηράματα. Κάνουν λάθος – αυτοί οι επτά Ρώσοι ολιγάρχες δεν ήταν σιωνιστές, ήταν απλώς Εβραίοι για να καταστρέψουν τα πάντα στο δρόμο τους. Αυτοί οι επτά άνδρες κατέστρεψαν ουσιαστικά τη χιλιετή Ρωσία. Εξαθλίωσαν τους ανθρώπους της, έκαναν στάχτη τη βιομηχανία της, πούλησαν τα εργοστάσια για παλιοσίδερα. Έκλεψαν όλες τις ιδιωτικές τραπεζικές συμμετοχές. Κατέστρεψαν ακόμη και τη ρωσική δημοκρατία όταν βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο το 1993 χρησιμοποιώντας τα τανκς του Γέλτσιν, και στη συνέχεια, με τη βοήθεια αμερικανών συμβούλων, προσποιούμενοι την επανεκλογή του προέδρου Γέλτσιν το 1996.
 
Όπως οι ακρίδες που επιτίθενται σε ένα δέντρο, κάθε εβραίος ολιγάρχης ανέλαβε έναν διαφορετικό κλάδο: ο κ. Berezovsky κυνήγησε την αυτοκινητοβιομηχανία και η Ρωσία σταμάτησε να παράγει αυτοκίνητα. Ο κ. Gusinsky κατέλαβε την τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε προσβλητική προπαγάνδα. Ο κ. Chubais κατάφερε τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στον κόσμο από το 1917. Ο κ. Chodorkovsky ανέλαβε όλο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας. Παντού έκλεψαν ό, τι μπορούσαν να κλέψουν, έχτισαν γιοτ και παλάτια, χλευάζοντας τους απλούς Ρώσους με την εμφανή κατανάλωσή τους. Η επίσημη κυριαρχία τους έληξε κάποια στιγμή μετά το 2005, όταν ο κ. Μπερεζόφσκι έπεισε τον Γέλτσιν να μεταβιβάσει τη βασιλεία του στον νεαρό κ. Πούτιν και στη συνέχεια ο κ. Πούτιν είπε στους ολιγάρχες να μείνουν μακριά από το κράτος ή αλλιώς. Ο κ. Ch γέλασε και είπε ότι θα απαλλαγεί από τον Πούτιν. Ο Πούτιν τον έβαλε στη φυλακή και εθνικοποίησε την πετρελαϊκή εταιρεία μαμούθ Lukoil του ολιγάρχη. Δέκα χρόνια αργότερα, επετράπη στον κ. Ch να φύγει και το έκανε. Το ρωσικό πετρέλαιο εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του ρωσικού κράτους και εξακολουθεί να παραμένει η βάση της ρωσικής ευημερίας.
 
Τώρα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Ch αποκάλυψε σε έναν νεαρό δημοσιογράφο ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Lukoil ήταν ο αείμνηστος Λόρδος Rothschild, ο οποίος μόλις (24 Φεβρουαρίου) πέθανε στην ώριμη ηλικία των 89 ετών. Ήταν μεγάλη έκπληξη, όταν ανακάλυψα ότι ο ηλικιωμένος Εβραίος ήταν ακόμα αρκετά γρήγορος για να τσεπώσει όλο το πετρέλαιο της Ρωσίας καθώς έδιωχνε τους άθεους κομμουνιστές. Εμείς οι Ρώσοι ακούσαμε αυτή τη φήμη, αλλά δεν την πήραμε στα σοβαρά εκείνη τη στιγμή. Το να κατηγορείς τους "Rothschild" είναι σαν να κατηγορείς τους "Lizard People", ένα αντισημιτικό τροπάριο. Δεν υπάρχει τέτοιο άτομο στην πραγματική ζωή, σκέφτηκα. Αλλά μετά τη δημοσίευση του βίντεο του Doodj, κοίταξα πίσω στα αρχεία των Times και διαπίστωσα ότι δεν ήταν μυθοπλασία:
Έτσι ήταν γνωστό ακόμα και τότε, αλλά εγώ (και άλλοι) δεν μπορούσα να το πιστέψω εκείνη τη στιγμή. Ακόμα και τώρα, τείνουμε να απορρίπτουμε τα αντισημιτικά γεγονότα μαζί με τα αντισημιτικά τροπάρια που κατακλύζουν το Διαδίκτυο.
 
Αλλά αυτό είναι το κλειδί για το γιατί οι Βρετανοί είναι τόσο πρόθυμοι να υπονομεύσουν τη Ρωσία. Ο Λόρδος Rothschild είναι τόσο Βρετανός όσο το τσάι 5 η ώρα. Οι Βρετανοί μπορούν να έχουν έναν Ινδό πρωθυπουργό, έναν Πακιστανό Δήμαρχο του Λονδίνου και τους Γκουρκάς Νεπάλ (Gurkhas) ως ελίτ στρατεύματά τους, αλλά η Τράπεζα της Αγγλίας ανήκει στους Εβραίους. Οι Άγγλοι είναι απλώς ανθρακωρύχοι για να κρατήσουν την παγκόσμια τράπεζα του Λόρδου Rothschild σε καλή λειτουργία. Και οι Εβραίοι είναι διάσημοι για τη διατήρηση του ελέγχου σε ό,τι έχει περάσει από τα νύχια τους. Ακόμη και η βασιλική οικογένεια έγινε οιονεί Εβραία: κάνουν περιτομή στα αγόρια τους και πιστεύουν ότι είναι απόγονοι του βασιλιά Δαβίδ.
 
Το γεγονός είναι ότι η απώλεια όλου αυτού του υπέροχου ρωσικού πλούτου εκνεύρισε τους ολιγάρχες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποκαλούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν «αιματηρό τύραννο», επειδή πήρε το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, χρυσό και σιτάρι που ένιωθαν ότι τους άξιζε. Ωστόσο, η ιστορία δείχνει ότι ο Πούτιν ήταν ένας ήπιος κυβερνήτης: δεν άρπαξε τον πλούτο των ολιγαρχών, όπως θα μπορούσε κάλλιστα. Διατήρησαν τα γιοτ και τα παλάτια τους και τα δισεκατομμύρια τους. Αλλά δεν τους παρηγορούσε. Εξακολουθούν να εποφθαλμιούν ολόκληρο το γουρούνι.
 
Όπως οι περισσότεροι από εμάς, ο Πούτιν είχε την ψευδαίσθηση ότι η Αγγλία και οι ΗΠΑ ήταν εναντίον της ΕΣΣΔ για ιδεολογικούς λόγους. Σκέφτηκε: «Σίγουρα, αντιπαθούν τον κομμουνισμό, όπως θα έκανε κάθε καλός καπιταλιστής». Πίστευε ότι θα ήταν ευτυχείς τώρα που οι Ρώσοι απολαμβάνουν τους καρπούς της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Αλλά αποδεικνύεται ότι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τη θεωρία. Μισούσαν τους κομμουνιστές επειδή κρατούσαν τα ρωσικά εμπορεύματα μακριά από τα άπληστα χέρια του Λόρδου Rothschild. Τώρα που είναι ο Πούτιν που στέκεται στο ρήγμα, το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα τον έχει δηλώσει ως τον άνθρωπο του κακού. Ίσως οι Ρώσοι κατέστρεψαν τη Σοβιετική τους Ένωση χωρίς καλό λόγο, τελικά.
 
 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ