Η Οδύσσεια ενός εμβολίου...

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021



Πρόλογος

ROADMAP ON VACCINATION
Μάρτιος 2019
https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdf

Τα κυριότερα σημεία για όσους βαριούνται να ανοίξουν τον σύνδεσμο ή δυσκολεύονται στα αγγλικά:
  • Ανάπτυξη κοινού διαβατηρίου/κάρτας εμβολιασμού.
  • Ψηφιακά συστήματα πληροφοριών και παρακολούθησης της ανοσοποίησης.
  • Οδηγίες για να ξεπεραστούν τα νομικά και τεχνικά εμπόδια.
  • Καταπολέμηση του δισταγμού για τα εμβόλια.
  • Δέσμευση των υγειονομικών στην έγκυρη πληροφόρηση και την καταπολέμηση των μύθων.
  • Υποστήριξη της έρευνας για ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.
  • Χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και «Ορίζοντας Ευρώπη»
  • Ενίσχυση συνεργασίας με διεθνείς παράγοντες , όπως WHO , SAGE, ETAGE, Global Health Security Initiative,  Global Health Security Agenda, Unicef, Gavi, CEPI, GloPID-R και JPIAMR.
  • Αντιμετώπιση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης.
  • Ανάπτυξη εργαλείων πληροφόρησης και καθοδήγησης για την υποστήριξη διστακτικών κρατών-μελών.
  • Προώθηση της εμβολιολογίας και της ανοσιοποίησης στα εθνικά ιατρικά προγράμματα σπουδών.
  • Διευκόλυνση του πρώιμου διαλόγου κατασκευαστών εμβολίων με ρυθμιστικές και εθνικές αρχές χάραξης πολιτικής για την στήριξη καινοτόμων εμβολίων συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων απειλών για την υγεία.
  • Επένδυση στην συμπεριφορική και κοινωνική επιστήμη για την έρευνα των καθοριστικών παραγόντων που οδηγούν στην εμβολιαστική διστακτικότητα.

Προσέξτε, διαβατήριο/κάρτα εμβολιασμού (αυτό που πρότεινε ο ηγέτης παγκοσμίου βεληνεκούς, ο Κούλης ντε.. και εξέφρασε επιφυλάξεις η πρόεδρος για τα καημένα τα δικαιώματα, η Ούρσουλα ντε.. και μούγκα οι προοδευτικοί λέμεεε) τον Μάρτιο του 2019, πολύ πριν την πανδημία και τη δήθεν έκτακτη κατάσταση.

Επεισόδιο

GLOBAL VACCINATION SUMMIT BRUSSELS,
12 SEPTEMBER 2019
ΔΈΚΑ ΔΡΆΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΌΧΟ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΌ ΌΛΩΝ
https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/10actions_el.pdf

Και αυτό πριν την πανδημία. Εδώ επαναλαμβάνονται συνοπτικά οι οδηγίες που είχαν δοθεί τον Μάρτιο για τον εμβολιασμό και όσα ευτράπελα τον συνοδεύουν. Υπάρχει όμως μια ενδιαφέρουσα προσθήκη και μάλιστα στο ξεκίνημα: "Να προωθήσουμε μια παγκόσμια πολιτική ηγεσία και δέσμευση για τον εμβολιασμό". Αυτή είναι η μεγάλη ιδέα, το εμβόλιο, που ενέπνευσε την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, όργανο των φιλάνθρωπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, βέβαια. 
Το εμβόλιο θα είναι η θεμελιώδης αρχή κι αξία και σε αυτή τη βάση θα χτιστεί ο θρόνος του παγκόσμιου ηγέτη που θα εμπνεύσει και θα συνεπάρει τους λαούς όλου του κόσμου με το υγειονομικό του ανάστημα.

Στάσιμο

18 Οκτωβρίου 2019 Νέα Υόρκη
Έχουμε την προσομοίωση (και όχι πρόβλεψη) μιας πανδημίας κορωνοϊού, όπως μας πληροφορεί ένα από τα πολλά ανιχνευτήρια αλήθειας των φιλάνθρωπων https://fullfact.org/health/event-201-coronavirus-pandemic/. Το Event 201, που διοργανώθηκε από το Johns Hopkins Center for Health Security in partnership με το World Economic Forum και το Bill and Melinda Gates Foundation.

Τον επόμενο μήνα είχαμε το ξέσπασμα της πανδημίας. Πολλές οι συμπτώσεις και πολλά τα ερωτήματα. Υπήρχε άλλος τρόπος να εφαρμοστούν οι οδηγίες της ΕΕ (δηλαδή των φιλάνθρωπων) χωρίς το ξέσπασμα της πανδημίας; Ούτε με σφαίρες.
Σε μια φονική πανδημία που εμφανίζεται ξαφνικά, ποια είναι η σωστή αντίδραση από τη μεριά μας; Προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές με επείγουσες διαδικασίες για την ανάπτυξη και έγκριση φαρμάκων που θα δρουν άμεσα ή προωθούμε την κατασκευή εμβολίων με στόχο την ανοσοποίηση του πληθυσμού (διαδικασία που απαιτεί χρόνια -κι ΑΝ όλα πάνε κατ' ευχήν με εμβόλια πειραματικά και λαούς απρόθυμους);
Και πως γίνεται όλα τα υποψήφια φάρμακα/θεραπείες να κρίθηκαν αναποτελεσματικά έως και επικίνδυνα ενώ όλα τα εμβόλια πήραν αμέσως έγκριση -και με προτροπή μάλιστα για επίσπευση των διαδικασιών από τον ηγέτη παγκόσμιου βεληνεκούς; Όχι βέβαια το ρώσικο, αυτό θα πάρει χρόνια να εγκριθεί: με την υγεία μας δεν παίζουμε.

Κομμός

Όταν έφτασε η ώρα για τις εγκρίσεις των εμβολίων, οι φαρμακευτικές βιομηχανίες διόρισαν την -για 8 χρόνια λομπίστρια τους στην ΕΕ- Emer Cooke, διευθύντρια στον ΕΜΑ (παράλληλα με τη θέση της προέδρου στο ICMRA). Η κυρία Cooke πίεζε για 8 χρόνια την ΕΕ εκπροσωπώντας συμφέροντα εταιρειών μεταξύ των οποίων: Pfizer, AstraZeneca, Novartis και Johnson & Johnson.

Έξοδος

Το εμβολιαστικό δεν είναι θέμα απλά οικονομικό, δηλαδή να βάλουμε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στη ζωή μας για να έχουν ένα επιπλέον σταθερό εισόδημα οι φιλάνθρωποι. Είναι ο καταλύτης που επιταχύνει τον κοινωνικό μετασχηματισμό, την προβατοποίηση του ανθρώπου που απαιτεί η μετάβαση στο GreatReset. Άλλωστε οι γνωστοί χρηματοδότες βρίσκονται πίσω απ' όλα αυτά τα συγκοινωνούντα δοχεία: καινοτόμα εμβόλια, βιολογικά εργαστήρια, προσομοιώσεις πανδημιών, ψηφιακές τεχνολογίες κλπ.
Οκ αρνητές είμαστε όχι μαλάκες..
Τέλος, γι αυτούς που βλέπουν ιατρική, θεραπείες, επιστήμες κλπ, τι να πούμε; Περαστικά τους. Αν δεν υπήρχαν πρόβατα, πως θα τρέφονταν οι λύκοι; Μα, λένε, μπορεί να σε σκοτώσει ο ιός. Μεγάλη μου τιμή απαντώ. Η αλληλεγγύη των γενεών, ξέρετε, δεν αφορά μόνο τις συντάξεις σας. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι θυσίασαν τη ζωή τους για να έχετε εσείς δικαιώματα και ελευθερίες. Αυτά οφείλετε να τα παραδώσετε τουλάχιστον όπως τα βρήκατε.



ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ