Πετάνε στον δρόμο την οικογένεια του Δημήτρη Βλησίδη, αφού η μοναδική τους κατοικία είχε εκπλειστηριαστεί.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018


Άρχισαν τις εξώσεις από τις εκπλειστηριασμένες α' κατοικίες


Προστασία της κατοικίας, λέει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να κρύψει την αναλγησία της, που δεν έχει όριο. Έτσι, με τους άδικους και βαθιά ταξικούς πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας, της λαϊκής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, ήρθε η ώρα των εξώσεων, μέσω των οποίων πετάγονται στο δρόμο οικογένειες μαζί με το νοικοκυριό τους, συχνά κόποι μιας ζωής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και θύμα ο Δημήτρης Βλησίδης, πρώην επαγγελματίας και τώρα άνεργος, μιας και μέσα στην κρίση αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του.

Η πρώτη και μοναδική κατοικία του και μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο, στο οποίο διαμένει με την γυναίκα του και την μητέρα του, βγήκε στο σφυρί και εκπλειστηριάστηκε. Τώρα ελήφθη απόφαση να του κάνουν εντός λίγων ημερών έξωση και να τον υποχρεώσουν να μείνει στον δρόμο.

Σήμερα, Τετάρτη 21 Νοέμβρη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο, κρίνεται το αίτημά του να λάβει λίγες βδομάδες παράταση στην έξωση, για να βρει τα χρήματα να πάρει τα έπιπλα και τα κουζινικά του από το σπίτι του.

Το σπίτι του Δημήτρη Βλησίδη εκπλειστηριάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από κυπριακή off shore(!), πίσω από την οποία κρύβεται μεγαλοδικηγόρος σε ιδιαίτερα μεγάλο και προσοδοφόρο δικηγορικό γραφείο, με επώνυμη ιδιοκτησία.

Οι ιδιοκτήτες της off shore και υπερθεματιστές του πλειστηριασμού και τώρα και «ιδιοκτήτες» του σπιτιού του Δημήτρη Βλησίδη φέρονται να μην αφήνουν κανένα χρονικό περιθώριο: απαιτούν να αδειάσει το σπίτι εδώ και τώρα!

Η αλληλεγγύη μας απέναντι στον Δημήτρη Βλησίδη και την οικογένειά του είναι δεδομένη και αμέριστη. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική του και αγωνιζόμαστε πιο σθεναρά ενάντια σε έναν αντίπαλο πιο ορατό από τους σκοτεινούς αδιαφανείς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ. ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ
Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΑΓΑΘΟ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ FUND



ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ