Ο Τακαλώτος, τα φερέφωνα της κρατικής τηλεόρασης και η καθαρή έξοδος από το Δρομοκαΐτειο

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018


Σε είδα στο ποδήλατο και ήσουν όλο τρέλα,
μα ξαφνικά κατάλαβα πως έλειπε η σέλλα

Τα φερέφωνα κάθε καθεστώτος και δη αριστερού έχουν καθήκον να βρίσκονται σε μια συνεχή ετοιμότητα, σε μια επαγρύπνηση δίχως τέλος, να φρουρούν άοκνα τον Μεγάλο Ηγέτη, αλλά και τα επιτεύγματά του, να διακρίνουν έγκαιρα κάθε απόκλιση από την κομματική γραμμή, να καταγγέλλουν τις φράξιες και να στέλνουν σαφή μηνύματα στα «ύποπτα στοιχεία».

Το έργο αυτό δεν είναι εύκολο, αντίθετα προϋποθέτει τις ικανότητες των κατάλληλων ανθρώπων, που ξέρουν να προειδοποιούν και εν τέλει να προγράφουν. Οι «δύσκολες» στιγμές κάθε καθεστώτος είναι και εκείνες, κατά την διάρκεια των οποίων η δήθεν χαλαρότητα στην διαφορετική άποψη αποδεικνύεται όχι μόνο καλαμπουράκι, αλλά το χρήσιμο προπέτασμα καπνού για να παραμείνουν εντός κομματικής πεδιάδος οι ελάχιστοι εναπομείναντες αφελείς, αλλά και οι πλείστοι, που έθεσαν ως όρο της παραμονής τους να μπορούν να ανεμίζουν τις συνήθεις μπουρδάρες περί του δεδομένου και του αναμφισβήτητου πλουραλισμού απόψεων.

«Σκοτάδι πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα,
σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασμένο,
σκοτάδι κατασκότεινο, και βράδυ βραδιασμένο».

Το πρόσφατο παράδειγμα με τις δηλώσεις Τσακαλώτου στους Financial Times είναι χαρακτηριστικότατο. Τι είπε ο Τσακαλώτος; Όσοι δεν το γνωρίζουν, ήδη, μη περιμένουν δα και κάτι το τρομερό.

Ο Τσακαλώτος δήλωσε ότι «οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της ΕΕ θα είναι πιθανόν πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης. Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο».

Και ενώ πρόκειται για μια δήλωση με καταφανή την πρόθεση να εμφανίσει την συνέχιση της σκληρής εποπτείας ως απλά συχνότερες επισκεψούλες των «θεσμών» στον «ασθενή», τον οποίο θα τρατάρουν και κανένα γαλακτομπούρεκο, οι δράκοι και οι δράκαινες των κρατικών δελτίων συριζαίικης προπαγάνδας άρχισαν να βρυχώνται.

«Πιο πολύ προσεγγίζει και την άλλη πλευρά και δεν εννοώ μόνο την ΝΔ αλλά και τον Γ. Στουρνάρα και σε όλους αυτούς που επιμένουν για σκληρή εποπτεία μετά τα μνημόνια. Λίγο ακόμη και θα έλεγε και για πιστοληπτική γραμμή», διέγνωσε ο κομματικός βραχνοκόκκορας (της ελέω «θεσμών» κομμουνιστικής κυβέρνησης) κατά κόσμον Κ. Ακριβοπούλου.

Η συνωμοσία κατά του λαοπρόβλητου ηγέτη Τσίπρα έχει αρχίσει ήδη να αποκαλύπτεται και ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια: «Ρίχνει νερό στο μύλο των άλλων που λένε “τι παραμύθια είναι αυτά για καθαρή έξοδο”. Όταν βγαίνει ο υπουργός Οικονομικών, παραμονή του Eurogroup με το οποίο διαπραγματεύεται και σου λέει “ποια κυριαρχία, θα μας έρχονται δυο φορές το μήνα, ε, σαφώς είναι πολύ διακριτή η διαφοροποίησή του».

Τέτοια κατηγόρια το καθεστώς Τσίπρα δεν την αντέχει μωρέ αδέλφια. Ακούς εκεί να του μείνει η ρετσινιά ότι λέει παραμύθια.

Αλλά και ο έτερος σφογγοκωλάριος του Συριζα, η δημοσιογραφάρα ο Σωτήρης Καψώχας, έκανε λόγο για «δήλωση-βόμβα» η οποία μάλιστα, όπως παρατήρησε έγινε την ημέρα που, από την Αθήνα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ, κάνει λόγο για «καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από τα Μνημόνια. Αν το παρατηρήσατε είναι πιο παρατηρητικός και από γεράκι. Όχι παίζουμε, κύριε Τσακαλώτο, που είπατε ότι ο πρωθυπουργός μας είναι «γάτας»…

Και τι παρατήρησε ο Καψώχας;

«Όταν ο επικεφαλής των «53» που εκφράζουν τόσες ενστάσεις για την κυβερνητική πολιτική, εμφανίζεται να διαπραγματεύεται τη γερμανική άποψη για σκληρούς όρους και προϋποθέσεις με μνημόνια τότε, λυπάμαι, κακώς κατηγορήσαμε τον κ. Στουρνάρα». Δηλαδή ο Τσακαλώτο, ο οποίος έχει και αυτή την περίεργη και ύποπτη προφορά, μάλλον για να μας μπερδεύει, σίγουρα συνεργάζεται κρυφίως και δολίως, όχι μόνο με τους Γερμανούς, αλλά και με τον Στουρνάρα. Και νόμιζε ο δόλιος ότι αυτό θα ξέφευγε από την προσοχή, (ποιανού;) του Καψώχα!

Αλλά ο Καψώχας, ανεξάντλητα παρατηρητικός, διερωτήθηκε με το ανάλογο ύφος αν ο κ. Τσακαλώτο έχει δική του, διαφορετική «γραμμή» από την κυβέρνηση, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία θα «σφίξει» τη μέγγενη ακόμα περισσότερο για την Ελλάδα και εάν τελικά έχει δίκιο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπογραμμίζει ότι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς δεν θα είναι «καθαρή».

Έτσι είναι τα πράματα κ. Τσακαλώτο. Έχουν γνώση οι φύλακες. Και οι δεσμοφύλακες. Το καθεστώς ετοιμάζεται για τις αυγουστιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις για την «έξοδο» και εσείς ασεβείτε. Ασουπή. Λέξη παραπάνω. Ασουπή…




anarchypress.wordpress.com 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ