Γιάννης Πενταγιώτης : Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017Γνωρίζετε για την «επανάσταση» του ηρωικού Εισαγγελέα Γιάννη Πενταγιώτη; Τιμήστε τον!Η παρούσα μνημόνευση της ηρωικής του πράξης, αποτελεί εκ μέρους μου (που είχα ανάλογες εμπειρίες, ίσως και χειρότερες, ασχολούμενος με τα κοινά) απότιση φόρου σεβασμού για το μεγαλείο της προσωπικότητάς του!
Αφιερώστε λίγο χρόνο, για κάτι πολύ ουσιαστικό! Όλοι μιλάνε για εξεγέρσεις και αντίσταση, αλλά δεν γνωρίζουν όμως, πως στην πράξη μια οργανωμένη συστημική μειοψηφία καταπολεμά τη διασπασμένη λαϊκή πλειοψηφία.

Πολλοί χρήστες των social media αναλαμβάνουν το ρόλο δημοσιογράφων του "CNN και του BBC", «τρέχουν» από το ένα ρεπορτάζ στο άλλο, με απανωτές αναρτήσεις, δημιουργώντας σύγχυση, κούραση και διαρκή αποπροσανατολισμό από τα ανά καιρούς μεγάλα και σπουδαία γεγονότα, τα οποία σαρώνονται/καλύπτονται από την τρέχουσα (καινούργια) ειδησεογραφία κάτω από το χαλί και χάνονται.
Εσύ αναγνώστη, είσαι συνειδητοποιημένος και υπεύθυνος πολίτης; Αν ναι, βοήθησε τον εαυτό σου! Διεκδίκησε το μέλλον σου... και κάτι εσύ, κάτι οι άλλοι και... πολλά μπορούν ν' αλλάξουν! Δεν μπορούμε να σιωπούμε άλλο! Γιατί αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή φόβος.Όλα πρέπει να λέγονται.

Διαβάζοντας την ακόλουθη ανοιχτή Διακήρυξη, του Εισαγγελέα κου Γιάννη Πενταγιώτη, που έγινε τέλος του 2012, με το βλέμμα προσηλωμένο στον ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ του μέλλοντος της Πατρίδας μας, θαμπώνεσαι από μία ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΗ ΛΑΜΨΗ!!! Διαβάστε και ξαναδιαβάστε την πρωτοφανή αυτή καταγγελία του ευαισθητοποιημένου λειτουργού της Θέμιδας, που μιλά με συγκίνηση, παρρησία και αυταπάρνηση για ..κ α τ ο χ ή.. της χώρας από τραπεζίτες, για.. κ υ β ε ρ ν ή σ ε ι ς.. δ ω σ ί λ ο γ ω ν,.. που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές,.. ε ξ ο ν τ ώ ν ο ν τ α ς.. το Λαό, για.. π α ρ α β ί α σ η.. του.. Σ υ ν τ ά γ μ α τ ο ς.. από την.. ε κ τ ε λ ε σ τ ι κ ή,.. τη.. ν ο μ ο θ ε τ ι κ ή.. και την.. δ ι κ α σ τ ι κ ή.. ε ξ ο υ σ ί α (που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο!!!),.. για.. γ ε ν ο κ τ ο ν ί α.. από την Τρόικα (ΔΝΤ, ευρωπαϊκή επιτροπή, ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και τους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες)!

Διάβασε και ξαναδιάβασε προσεκτικά το παρόν κείμενο μέχρι να σου γίνει συνείδηση η οργουελική τραγωδία μας! Θα κατανοήσεις παράλληλα, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και τις κοινωνικές τάξεις Έλληνες που αντιστέκονται, που ματώνουν (όπως εν προκειμένω, όπου οι δύο Εισαγγελείς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ακόμη και της οριστικής παύσης από το δικαστικό σώμα), όταν στην αντίπερα κυκλοφορούν, στα κέντρα λήψης αποφάσεων των θεσμικών οργάνων, ελληνόφωνοι «συμπολίτες», που απεργάζονται νυχθημερόν ως τρωκτικά την καταστροφή του Ελληνικού κράτους και Έθνους, την κατοχή της πατρίδας μας και την φτωχοποίηση-υποδούλωση του Λαού της Ελλάδας. Νενέκοι στα δύσκολα, δυστυχώς πάντα βρίσκονται πολλοί, έντιμοι όμως λίγοι, σαν τους δικαστές Αναστάσιο Πολυζωίδη και Γεώργιο Τερτσέτη το 1832, οι οποίοι γνωρίζοντας πολύ καλά την αθωότητα των κατηγορουμένων για εσχάτη προδοσία Κολοκοτρώνη, Πλαπούτα κ.ά., αρνήθηκαν να υπογράψουν την απόφαση καταδίκης τους σε θάνατο, με όλες τις δυσμενείς προσωπικές συνέπειες σε βάρος τους μετά.

Η Ελλάδα σήμερα είναι υπό καθεστώς κοινοβουλευτικής ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ και δικαστικού ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ. Αυτό αποδείχτηκε (και αποδεικνύεται) επανειλημμένα από τα ενδοτικά ν/σ των μνημονίων, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις δανειακές συμβάσεις, που ψηφίζονται ατέρμονα στη βουλή και τις αντίστοιχες επικυρώσεις που εν πολλοίς λάμβαναν από το ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο. Κι όμως υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις (μεταξύ των άλλων) και πατριωτών δικαστών (επώνυμων ή ανώνυμων), που αντιστέκονται, με προσωπικό κόστος, στα λαομίσητα μέτρα κατοχής του Ελληνικού Λαού! Στηρίξτε λοιπόν αυτές τις μειοψηφίες ως συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες, ηθικά με τη συνηγορία σας!!! – Επιβραβεύστε τους!!! - Είναι αντρείοι!!! - Είναι Έλληνες!!!!

Σήμερα, ξεφύλλισα κάποιες σελίδες του αρχείου μου. Συγκλονίστηκα, όταν αναπόλησα την υπόθεση του Εισαγγελέα Γιάννη Πενταγιώτη, η οποία εν συντομία έχει ως εξής: Την 23/10/2012 ο εν λόγω Εισαγγελέας στα πλαίσια κινητοποιήσεων της παράταξης του στην «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος», ανάρτησε στο blog ΔΙΚΑΣΤΗΣ το παρακάτω άρθρο, που απευθύνεται σε συναδέλφους του δικαστές και εισαγγελείς, στο οποίο ανέφερε τους λόγους του αγώνα και της αντίστασής του ίδιου και των συναγωνιστών του. Στο άρθρο αυτό (*), που αποτελεί (κατά την άποψή μου) ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟΥ (γι αυτό έτυχε την ανάλογη δίωξη) από έναν πατριώτη Έλληνα, καταγγέλλεται ευθέως το μνημονιακό κοινοβουλευτικό και δικαστικό καθεστώς! Το άρθρο αυτό εγκωμίασε στο διαδίκτυο, με συνημμένο σχόλιο (βλ. παρακάτω) (**), η επίσης Εισαγγελέας Κεφαλλονιάς κα ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ ως εξής: “ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
Αυτό ήταν.... Άμεσα, η διορισμένη από τη κυβέρνηση πάντα ηγεσία της τυπικά ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, μέσω του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τεντέ, παρέπεμψε βλ. παρακάτω (***), στις 3/2/2013, στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου τους εν λόγω Εισαγγελείς Γιάννη Πενταγιώτη και Βικτώρια Μαρσιώνη ... «για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.» Μάλιστα, ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη βουλή για την πειθαρχική έρευνα, που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν αυτοτελώς και ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων!!!

Αν ζητάτε, να μάθετε ποια ήταν η τύχη της παραπομπής, ο Εισαγγελέας Γιάννης Πενταγιώτης μετατέθηκε από το ανώτατο ενδεκαμελές δικαστικό συμβούλιο στο Ρέθυμνο τον Ιούλιο του 2013. Δεν γνωρίζω περισσότερα, ούτε υπάρχουν δημοσιευμένα στοιχεία. Όμως το «σύστημα» πάντα εφαρμόζει την ίδια μέθοδο: Εκφοβισμό, Απειλή, Εξουθένωση. Και τότε ο κάθε ακτιβιστής ή ενεργός πολίτης ή δημόσιος λειτουργός ή αντιστασιακός συνδικαλιστής, βρίσκεται μόνος, χωρίς οποιαδήποτε συμπαράσταση από την αδιάφορη κοινωνία, να προσπαθεί ενώπιον «θεών και δαιμόνων», να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του. Κατά συνέπεια, επιβεβαιώνεται η ρήση του Σωκράτη: "Δεν είναι τίποτα τυχαίο", όπως και η τραγωδία που βιώνει ο Ελληνικός Λαός σήμερα συνέπεια της έλλειψης κοινωνικής συνοχής!
Στη συνέχεια, τα δύο δημοσιεύματα (*) και (***) και το σχόλιο (**): (*) Το άρθρο που ανάρτησε ο Εισαγγελέας Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης στο blog “ΔΙΚΑΣΤΗΣ”, την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012, με τίτλο "Κινητοποιήσεις Δικαστών και Εισαγγελέων" :
«Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα , τις οποίες σέβομαι , αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι :

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος , ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία , ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων , ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας , ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ , που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος , των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ .

Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν , ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα , οι σύμβουλοί τους , οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες . Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση « δωσιλόγων » που προσφέρουν γή και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του . Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή . Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης « yes men » που έχουμε που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας , σε ένα άρθρο , για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές . Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή . Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία ; Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30 % , αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας . Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας , τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη , όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος . Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία . Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής , δουλείας , αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης . Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του , στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες . Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας , στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική μας κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ , οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται .Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο . Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν , να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ . Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι , απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή .

Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε . Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών , κοινωνικών , εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας . Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων . Αγωνιζόμαστε για την προστασία όλης της κοινωνίας , όλων των πολιτών . Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας , το έθνος μας , η Ελλάδα μας , ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του , από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία . Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας , η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου , ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω . Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας . Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας , της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του , την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει , δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια . Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία .


Γιάννης Πενταγιώτης

Εισαγγελέας Πρωτοδικών »
Η παραπομπή του Ι. Πενταγιώτη αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, η παραπομπή της εισαγγελέως Κεφαλλονιάς αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Μποροδήμο και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.) με τον συνάδελφό της. Ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, προκειμένου όσοι.. β ο υ λ ε υ τ έ ς.. επιθυμούν, να.. κ ι ν η θ ο ύ ν.. αυτοτελώς και.. π ο ι ν ι κ ά.. σε.. β ά ρ ο ς .. των δύο.. ε ι σ α γ γ ε λ έ ω ν. Στην επίμαχη επιστολή του ο Ι. Πενταγιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων» η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».Αθανάσιος Καρανάσιος
Πολιτικός Μηχανικός
voicenews.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ