Στέλεχος της ΛΑΕ δικάζεται για ανάρτηση στο Facebook το 2013

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017



Το μέλος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Ανδρέας Καραγιάννης, δικάζεται στις 31 Μαρτίου στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αγρινίου για ανάρτηση του στο διαδίκτυο το 2013. Είχε καλέσει σε «παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές» και δικάζεται για «πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Ανδρέας Καραγιάννης, παραπέμφθηκε σε δίκη για την ανάρτησή του στο Facebook το 2013, αφού προηγήθηκε μία ημέρα πριν δημόσια προαναγγελία άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κι ενώ η ΝΔ με ανακοίνωσή της ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ήταν υποψήφιος βουλευτής του στην Αιτωλοακαρνανία , να τον διαγράψει. Διώκεται για «διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων» και για «πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών».

Η ΛΑΕ ζητά την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες και επισημαίνει πως «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο διαδίκτυο χωρίς ποινικές διώξεις που καταλήγουν να είναι, επί της ουσίας, πολιτικές διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες». Καλούν σε συμπαράσταση «όλες τις συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες του Αγρινίου και της Αιτωλ/νίας».


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ