ΟΧΙ «σύντροφε»...

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017



Ξεκινώ επαναλαμβάνοντας το ΟΧΙ που σου είπα μαζί με το υπόλοιπο 61,3% του λαού την προηγούμενη Κυριακή (5 Ιουλίου 2015) γιατί από την πρώτη στιγμή μετά το Δημοψήφισμα και μέχρι σήμερα διαπιστώνω διαρκώς ότι εσύ κατάλαβες λάθος. Κατάλαβες ΝΑΙ εκεί που είπαμε ΟΧΙ!
Είπαμε ΟΧΙ σε νέα μνημόνια και «συμφωνίες» τύπου Γιούνκερ και πριν λίγο (βράδυ Πέμπτης) ανακοινώθηκε πως εσύ έστειλες «συμφωνία» που είναι παραλλαγή της πρότασης Γιούνκερ σε αυτούς που απαντήσαμε ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα.

Είπες στο διάγγελμα σου μετά το Δημοψήφισμα πως ο λαός δεν έδωσε εντολή ρήξης και το επαναλαμβάνεις όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, να μην «τρομάξουνε οι αγορές»… Δεν μας είπες όμως αν ο ελληνικός λαός σου έδωσε εντολή παράδοσης της πατρίδας και των ελλήνων στον σκουπιδοφάγο του ΕΜΣ, γιατί από ότι θυμάμαι αυτό δεν μας το ρώτησες.

Παρακολουθήσαμε αυτούς που αποκαλούνται εταίροι, από την πρώτη στιγμή να αντιδρούν στο ΟΧΙ που είπαμε και να μας φτύνουν κατάμουτρα λέγοντας ότι σέβονται την απόφασή μας αλλά υπάρχουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί λαοί. Στα αλήθεια λοιπόν, τους έχουν δώσει νομιμοποίηση οι λαοί τους να καταστρέψουν την πατρίδα μας και να οδηγήσουν τον λαό της σε πλήρη εξαθλίωση και εξαφάνιση, για την σωτηρία του ΕΥΡΩ; Πήγαν αυτοί οι «Δημοκράτες» τους λαούς τους σε αντίστοιχα Δημοψηφίσματα με αυτό το ερώτημα;

Τους είδαμε στην προχθεσινή τους συνάντηση να μας παραδίδουν μαθήματα Ευρωπαϊκής «Δημοκρατίας» του είδους αυτού όπου 18 λύκοι κι ένα πρόβατο αποφασίζουν όλοι μαζί πως θα φαγωθεί το πρόβατο, δηλαδή όλοι εμείς που τολμήσαμε να αντιδράσουμε στην οργανωμένη και εντεινόμενη οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική σφαγή μας που μόνο με όρους γενοκτονίας μπορεί να περιγραφεί.

Είναι οι ίδιοι Ευρωπαίοι «εταίροι» που ξόδεψαν πάνω από 300 δις ευρώ τις τελευταίες ημέρες για να μην καταρρεύσει η αξία του ευρώ στις χρηματαγορές, χωρίς να ρωτήσουν κανένα απολύτως λαό από αυτούς που επικαλούνται, αλλά δεν μπορούν -στο όνομα τάχα των ίδιων των λαών τους- να δώσουν βοήθεια χωρίς να σταματήσουν να σφίγγουν την θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων, χωρίς να απαιτούν την υποθήκευση και διάλυση ολόκληρης της Ελλάδας μέσω του ΕΜΣ.

Και είναι λογικό γιατί με όλη την στάση τους τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι αυτοί όταν μιλούν για τους λαούς τους εννοούν τις Τράπεζες τους, τα συμφέροντά τους, τα λεφτά τους και απέναντι τους είμαστε εμπόδιο όλοι εμείς που όταν μιλάμε για τον λαό εννοούμε τον αδερφό μας, την μάνα μας, τον φίλο μας, τον συναγωνιστή μας…

Πήρες το ΟΧΙ μας «σύντροφε» και αφού το έγραψες μαζί με την Δημοκρατία στα παλιά σου τα παπούτσια, πήγες σε συνάντηση με όλους τους πολιτικά υπεύθυνους για την κατάντια της χώρας για να εξασφαλίσεις «Εθνική συναίνεση»… σαν ηττημένος, την ίδια ακριβώς στιγμή που ο λαός πετύχαινε μια νίκη ιστορικών διαστάσεων. Για να μην υπάρξει διχασμός λένε κάποιοι «σύντροφοι» σου.

Δέχτηκες να συναποφασίσεις με όσους θεωρούν αυτόν τον τόπο τσιφλίκι τους και έχουν επιλέξει τον ρόλο του κοτζάμπαση, του τοποτηρητή των ξένων επικυρίαρχων, του διαχρονικά δοσίλογου και έτσι πέτυχες την ολοκλήρωση του μέγιστου διχασμού ανάμεσα στον λαό και στο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης που απέδειξε ότι κάθε φορά που μιλούσε για την «πατρίδα» εννοούσε τις τράπεζες και την ολιγαρχία, παραπλανώντας τον λαό που νιώθει πάντα την πατρίδα σαν το σπίτι του, τον τόπο του και τις «πεζούλες» του.

Έτσι την κρίσιμη στιγμή διάλεξες πλευρά και αποκαλύφθηκε ότι πλέον ταυτίζεσαι με αυτό το πολιτικό σύστημα το οποίο κατήγγειλες.
Φαίνεται «σύντροφε» πως δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις αυτό το προφανές που κατάλαβε αυτό το 61,3 % και είπε ΟΧΙ, δηλαδή ότι το ζήτημα δεν είναι τα λεφτά, το χρέος ή τα μνημόνια, αλλά το «οικόπεδο» που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.

Όπως δεν θες να δεχθείς ότι όσοι σε ψήφισαν τον προηγούμενο Γενάρη δεν είχαν καμία ιδεοληψία με την «Αριστερά» σας (πρώτη φορά ή τελευταία), σε ψήφισαν για να μην φέρεις την «συμφωνία» που έφερες χθες, σε ψήφισαν για να μην δεχθείς νέα μνημόνια, σε ψήφισαν για να τους υπερασπιστείς στην πράξη κι όχι με μεγαλόστομες κορώνες και «δημοκρατικούς» θεατρινισμούς χωρίς αντίκρισμα.

Μας λένε όλοι -κι εσύ σιγοντάρεις «σύντροφε»- ότι η έξοδος από το Ευρώ θα είναι καταστροφή και παραβλέπουν ότι ήδη ζούμε μια διαρκή και μεγάλης έντασης καταστροφή (με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε αυτοκτονίες ή έξω από νοσοκομεία) και οδηγούμαστε με βεβαιότητα στην απόλυτη εξαφάνιση, το ξεκλήρισμα δηλαδή που εσύ ο ίδιος και οι υπόλοιποι σύντροφοι σου αποκαλούν κατ' ευφημισμό «Ανθρωπιστική κρίση». Παραβλέπουν και παραβλέπεις ότι το ΟΧΙ του 61,3 % του λαού υπό το καθεστώς απειλών για GREXIT σήμαινε πολύ απλά ότι «ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται» και ταυτόχρονα «Μολών Λαβέ»!

Κλείσανε τις τράπεζες και μας απειλούν με «κούρεμα καταθέσεων», με διπλό νόμισμα, με IOU και ότι άλλο διευκολύνει την σφαγή μας… κι εσύ «σύντροφε» διαπραγματεύεσαι για να πας σε συμφωνίες -για να κερδίσουμε χρόνο λένε κάποιοι «σύντροφοι» σου- σε μια διαδικασία που διευκολύνει τον αντίπαλο -με συγχωρείς «σύντροφε» για την «εταιρική» απρέπεια αλλά έτσι αισθανόμαστε όσους μας δίνουν ωμά τελεσίγραφα και μας απειλούν με καταστροφή- και διεξάγεται στο γήπεδο του και με όρους που καθιστούν την ήττα μας σχεδόν συντριπτική.

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί πλέον ότι απλά έκανες λάθη «σύντροφε». Γιατί με την συμφωνία που «πρότεινες» -καθ' υπόδειξη όσων τάχα «πολεμούσες»- τράβηξες την πραγματική κόκκινη γραμμή -που δεν ήθελαν να δουν όσοι περίμεναν και ήλπιζαν σε σένα μέχρι χθες- που ορίζει πλέον ένα τεράστιο χάσμα, ανάμεσα σε σένα και τις πολιτικές σου επιλογές και τις ανάγκες και την βούληση του λαού για το μέλλον το δικό του και της πατρίδας, όπως αποτυπώθηκε στο δημοψήφισμα.

Και κανείς δημοκράτης δεν δίνει πλέον δεκάρα τσακιστή για την πολιτική επιβίωση πολιτικών ή κομμάτων που λειτουργούν αποδεδειγμένα παρά και ενάντια στην θέληση και την βούληση του λαού όπως αποτυπώθηκε όχι μία αλλά δύο φορές μέσα σε 6 μόνο μήνες.

Σήμερα το πρωί, μια ψηφοφόρος σου τον προηγούμενο Γενάρη, η ηλικιωμένη και ταλαιπωρημένη μητέρα μου, που δούλεψε 40 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και βλέπει την σύνταξη της, το αποκούμπι της και την αξιοπρέπεια της να γίνονται θυσία στην «Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» που εσύ κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που εσύ επέλεξες) της τρίψατε στα μούτρα σαν απάντηση στο ΟΧΙ της, μου είπε, με ένα βλέμμα όλο πίκρα και θυμό, μόνο δυο λέξεις, «μας πρόδωσαν…». Και δεν εννοούσε τους άλλους…

Ο απλός λαός καταλαβαίνει «σύντροφε», κι αφού εσύ δεν ήσουν έτοιμος ή δεν ήθελες την ρήξη με την λιτότητα, τα μνημόνια και την κοινωνική βαρβαρότητα, τότε νομοτελειακά του απομένει μόνο μια επιλογή -ξεκινώντας από σήμερα κιόλας- η επιλογή του αγώνα για να υπερασπιστεί το ΟΧΙ του, για την ζωή του και την πατρίδα του, κι αν αυτό χρειαστεί θα σε «ρίξει» κι εσένα και μαζί σου θα ρίξει και όλο το σαθρό οικοδόμημα του μεταπολιτευτικού καθεστώτος που είναι ταξικά, κοινωνικά και εθνικά ο πραγματικός δυνάστης του.
Το ΟΧΙ του λαού στις 5 Ιουλίου 2015 αποτελεί παρακαταθήκη και υπόσχεση μαζί.

Κι όπως έλεγε το 1874 ο Χαρ. Τρικούπης «την ευθύνην των επαναστάσεων φέρουσιν ουχί οι εκτελούντες, αλλ' οι καθιστώντες αυτάς αναποδράστους».

Η ώρα της Δημοκρατίας και της Νέμεσης πλησιάζει…

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο για όλους εμάς που φοβόμαστε μήπως χάσουμε τις -όποιες- καταθέσεις μας με έξοδο ή χωρίς έξοδο από το ΕΥΡΩ. Να θυμίσω μόνο κάτι που με έμαθε η ζωή και η ιστορία μας, τα χρήματα για να βρεθούν χρειάζεται κόπος, δουλειά και σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, αν χαθεί όμως η πατρίδα για να φτιαχτεί ξανά χρειάζεται αίμα σαν κι αυτό που έχυσαν ποτάμια οι πρόγονοι, οι παππούδες κι οι πατεράδες μας…


Ηλίας Αλεξανδρής (10 Ιουλίου 2015)
dromosanoixtos.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ