Twitter: Οι εγγραφές νέων χρηστών έχουν ανέλθει σε υψηλό όλων των εποχών αλλά οι διαφημιστές εγκαταλείπουν!

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022


Την ώρα που χρήστες και διαφημιστές εγκαταλείπουν το Twitter, οι εγγραφές νέων χρηστών έχουν ανέλθει σε υψηλό όλων των εποχών.


Οι εγγραφές ήταν κατά μέσο όρο περισσότερες από δύο εκατομμύρια την ημέρα τις τελευταίες επτά ημέρες έως τις 15 Νοεμβρίου, αυξημένες κατά 66% σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα το 2021. 

Σε υψηλό ρεκόρ έχουν φθάσει και τα ενεργά λεπτά, με μέσο όρο σχεδόν 8 δισεκατομμύρια ενεργά λεπτά την ημέρα τις τελευταίες επτά ημέρες έως τις 15 Νοεμβρίου, μια αύξηση 30% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι. 

Αντιθέτως οι ψεύτικοι λογαριασμοί με ρητορική μίσους μειώθηκαν την εβδομάδα έως τις 13 Οκτωβρίου σε σύγκριση με τον περασμένο Οκτώβριο. 

 

Διαφημιζόμενες επιχειρήσεις στο Twitter, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών όπως οι General Motors, Mondelez International και Volkswagen έχουν αποσύρει τις διαφημίσεις τους από το μέσο. 

Σύμφωνα με τον Μασκ, το Twitter έχει υποστεί «μαζική πτώση εσόδων» από την αποχώρηση των διαφημιστών και κατηγορεί έναν συνασπισμό ομάδων πολιτικών δικαιωμάτων η οποία πιέζει τους μεγάλους διαφημιστές και διαφημιζόμενους της πλατφόρμας να αναλάβουν δράση εάν δεν υπάρχει προστασία στην εποπτεία του περιεχομένου. Ακτιβιστές προτρέπουν διαφημιζόμενους και διαφημιστές να προβούν σε δηλώσεις για την απόσυρση των διαφημίσεών τους από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ποια ελεύθερη αγορά; Οι διαφημιστές δεν ενδιαφέρονται για το μέγεθος του αγοραστικού κοινού, δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν το προϊόν, δεν ενδιαφέρονται για τα έσοδα αλλά για την επίτευξη πολιτικών στόχων μέσω της φίμωσης κάθε αντιπολιτευτικής φωνής, κάθε 'αντιφρονούντα'. Το κόμμα είναι ένα, η ιδεολογία μία, η σκέψη μία, η έκφραση μία. Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. 

 

Ο Τζώρτζ Όργουελ προέβλεψε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον ο κόσμος θα φτάσει σε ένα σημείο όπου θα υπάρχει ένα και μοναδικό ολοκληρωτικό καθεστώς που θα ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις συνειδήσεις και ως εκ τούτου και στις συμπεριφορές των ανθρώπων. Ότι το Κόμμα θα ασκούσε την εξουσία μέσω της προσωποποίησης του, αυτής του Μεγάλου Αδελφού. Ο στόχος του Μεγάλου Αδελφού θα ήταν ο απόλυτος έλεγχος της σκέψης και της ελευθερίας της έκφρασης που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω των απαγορεύσεων και του φόβου, δηλαδή με την τρομοκράτηση και την καταστολή. 

 

Ο Άλντους Χάξλεϋ προέβλεπε ότι στο μέλλον θα έχει επικρατήσει το Παγκόσμιο Κράτος με στόχο να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ευτυχισμένους δούλους, χωρίς τη χρήση βίας, τρομοκρατίας και καταστολής. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την εξάλειψη της Παιδείας, της Ιστορίας, της Παράδοσης, της Τέχνης, της Πολιτικής, της Θρησκείας, της Πάλης των Τάξεων, του θεσμό της Οικογένειας, της Αγάπης. Τότε οι άνθρωποι θα ήταν ευτυχισμένοι. Για να επιτευχθεί αυτό αρχικά θα έπρεπε να ελέγχουν τις γεννήσεις και την βιολογική ταυτότητα των ανθρώπων μέσω μεθόδων Γενετικής. Έπειτα θα έπρεπε να ελέγχουν την ψυχοσύνθεση ωθώντας προς τη διαρκή κατανάλωση τεχνητών προϊόντων μη αφήνοντας πολλά περιθώρια για απόκτηση γνώσης και συγκροτημένης σκέψης. Η αναζήτηση της ευτυχίας θα έπρεπε να συντελείται μπροστά σε οθόνες όπου οι άνθρωποι θα ένιωθαν ότι συμμετέχουν σε όσα διαδραματίζονται σε αισθησιακά θεάματα που προβάλλονται, ένα είδος δηλαδή εικονικής πραγματικότητας. 

 

Αντίθετα λοιπόν από τον Όργουελ, που πίστευε ότι οι άνθρωποι στο μέλλον θα ελέγχονται μέσω του φόβου, ο Χάξλεϋ πίστευε ότι αυτό θα γινόταν μέσω της πρόκλησης ευχαρίστησης, μέσω της αναζήτησης της τεχνητής ευτυχίας. 

Νομίζω ότι η δυστοπία των τεχνοφιλάνθρωπων συνδυάζει και τους δύο κόσμους των συγγραφέων, οι οποίοι κατά την γνώμη μου δεν γράφουν αντικρουόμενα πράγματα αλλά οι ιδέες του ενός συμπληρώνουν τις ιδέες του άλλου, αφού και οι δυο δικαιώνονται από τις εξελίξεις.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ