Αζοφστάλ και Ameriyya

Σάββατο 30 Απριλίου 2022




Η ιστορία του εργοστασίου Αζοφστάλ όπου αποδεδειγμένα και με βίντεο που ανέβασε το τάγμα Αζόφ κρατάει άοπλους πολίτες γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινη ασπίδα για τους στρατιώτες του και την στρατιωτική του ηγεσία .. μου έφερε στη μνήμη την προμελετημένη επίθεση ακριβείας με δυο πυραύλους από δυο αμερικανικά πολεμικά αόρατα στέλθ στο καταφύγιο Ameriyya στη Βαγδάτη 13/2/1991 στο οποίο σκοτώθηκαν 408 γυναίκες και παιδιά και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.


Αν τον πόλεμο αυτό στην Ουκρανία το έκαναν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ή το Ισραήλ ήδη θα είχε ισοπεδωθεί το εργοστάσιο Αζοφστάλ, με το μόνο επιχείρημα-απόδειξη αυτά τα βίντεο που ανέβασαν στρατιώτες μέλη του τάγματος Αζόφ, που κινούνται μέσα στον ίδιο χώρο με τον οπλισμό τους και ευδιάκριτα τα διακριτικά του ναζιστικού τάγματος Αζόφ και να προβάλλονται οι ίδιοι φάτσα κάρτα και να μας δείχνουν προκλητικά ότι βρίσκονται με οπλισμό τους μέσα στους ίδιους χώρους του υπογείου του εργοστασίου, όπου βρίσκονται παιδιά και γυναίκες. Γιατί θα το έκαναν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ισραήλ; Γιατί το βιογραφικό τους είναι γεμάτο με ιστορίες από βομβαρδισμούς δομών, όπου βρίσκονταν άοπλοι άμαχοι και μάλιστα απροειδοποίητα. 


Λίγες μέρες κράτησαν τα ψέματα και οι ισχυρισμοί των εκπροσώπων του αμερικανικού στρατού και στο τέλος κάτω από αδιάψευστα στοιχεία και μαρτυρίες παραδέχθηκαν ότι ο αμερικανικός στρατός βομβάρδισε σκόπιμα το καταφύγιο γιατί βασίστηκε σε λάθος πληροφορίες .. αυτή είναι η ιστορία των ΗΠΑ δολοφονίες βασιζόμενες σε λάθος πληροφορίες .. η δολοφονία 408 πολιτών γυναίκες και παιδιά ήταν λάθος πληροφορίες. Μόλις αποκαλύφθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον ισχυρισμό ότι από μια κεραία κοντά στο καταφύγιο “στάλθηκαν στρατιωτικά σήματα" και βέβαια αποδείχθηκε τελικά ότι η συγκεκριμένη κεραία εκτός ότι βρισκόταν 200 μέτρα μακριά από το καταφύγιο και ότι δεν είχε καμία σχέση με το καταφύγιο. 


Μόλις μαθεύτηκε η είδηση του βομβαρδισμού του καταφυγίου έτρεξαν πολλοί δημοσιογράφοι και φωτογράφοι και διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία στο σημείο και κατέγραψαν τη φρίκη με τα απανθρακωμένα πτώματα παιδιών και γυναικών είπαν και έγραψαν ότι ούτε ένα στρατιωτικό πουκάμισο δεν βρέθηκε εκεί και καμία στρατιωτική συσκευή δεν υπήρχε μέσα που να αποδείξει τον ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι ήταν στρατιωτικό κέντρο διοίκησης και ελέγχου. Μάλιστα τότε ο διάσημος ανταποκριτής Peter Arnett του CNN ανέφερε ότι στην είσοδο του κτιρίου υπήρχε μια πινακίδα: "Δημόσιο Καταφύγιο Υπουργείου Πολιτικής Άμυνας Νο. 25". Και όλοι οι κάτοικοι Ιρακινοί και ξένοι που ζούσαν στη Βαγδάτη και στη συγκεκριμένη συνοικία μίλησαν σε πολλά κανάλια και εφημερίδες και είπαν πως πήγαιναν τα παιδιά τους και τις γυναίκες και τους γέρους και άτομα με ειδικές ανάγκες εκεί στο καταφύγιο, σχεδόν κάθε απόγευμα και έμειναν εκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης δηλαδή το διάστημα που στους ουρανούς της Βαγδάτης πετούσαν και βομβάρδιζαν τα αμερικανικά και νατοϊκά αεροπλάνα. 


Οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ Επέλεγαν νύχτα να βομβαρδίζουν τη Βαγδάτη ειδικά, γιατί ήταν πιο “θεαματική” η ζωντανή μετάδοση για τα διεθνή δορυφορικά δίκτυα. Είχαν πολύ μεγάλη τηλεθέαση τα κανάλια. Ο κόσμος ο δυτικός ειδικά καθόταν τα βράδια πίσω από τις οθόνες και θαύμαζε την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και χωρών του ΝΑΤΟ σαν να έβλεπαν τον πόλεμο των άστρων χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι άνθρωποι που σκοτώνονταν ήταν πραγματικοί άνθρωποι και όχι ηθοποιοί σε μια ταινία.


Εκείνες τις μέρες αποκαλύφθηκαν εκτός από ψέματα που έλεγαν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, και κάτι μυστικά κατασκευαστικών εταιριών ευρωπαϊκών χωρών, που τελικά χάριζαν στις ΗΠΑ μυστικά για τα έργα που έχτισαν σε αραβικές χώρες. Εκείνες τις μέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του εκπροσώπου του Πενταγώνου για τον συγκεκριμένο βομβαρδισμό αναρτήθηκε πίσω του, στην αίθουσας συνεντεύξεων το σχέδιο δόμησης του καταφυγίου, για να μπορεί να δικαιολογήσει το γιατί επέλεξαν να χτυπήσουν με δυο βόμβες μεγατόνων το πιο αδύναμο σημείο στο καταφύγιο δηλαδή στο άνοιγμα του αεραγωγού, που βρισκόταν στην οροφή του καταφυγίου. Έτσι αποκαλύφθηκε ένα μυστικό .. γιατί το σχέδιο δόμησης κατείχαν στα χέρια τους μόνο η σχετική υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Ιράκ και η μεγαλύτερη φινλανδική εταιρία κατασκευών ΥΙΤ, που θεωρείται η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Βόρειας Ευρώπης. 


Η “ουδέτερη” Φιλανδία τότε το 1991 ήταν μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και είχε στηρίξει τον πόλεμο και μάλιστα καμάρωνε -υπήρχε εκείνη η περίφημη δήλωση του τότε υπουργού των Εξωτερικών της ότι χάρη στη "πολιτική θέση της ως “ουδέτερη χώρα", πολλές χώρες τάχθηκαν υπέρ του πολέμου εναντίον του Ιράκ". Αργότερα βέβαια αποκαλύφθηκε πως η Φιλανδία παρέδωσε η ίδια στη CIA πολλά από αυτά που γνώριζε για το Ιράκ όπως το σχέδιο δόμησης του καταφυγίου που έχτισε πριν το 1979, λέγοντας μάλιστα στους Αμερικανούς πράκτορες ότι “πιστεύει-τρομάρα της- πως της ζήτησε το Ιράκ να κατασκευάζει το καταφύγιο, γιατί ήθελε να το χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς”. Το Ιράκ βέβαια τότε ανέθετε απευθείας σε ευρωπαϊκές εταιρίες να χτίζουν πολλά έργα στο Ιράκ, μόνο και μόνο για να κερδίζει διεθνή πολιτική επιρροή, και ειδικά τότε που σχεδίαζε πόλεμο εναντίον του Ιράν του Αγιατοαλλάχ Χουμέινι, ο οποίος μόλις το 1979 είχε καταφέρει να ανατρέψει με μαζικό ξεσηκωμό τον σύμμαχο των ΗΠΑ τον Σάχη της Περσίας. Και συνέχιζε την ίδια πολιτική ανάθεση έργων σε ευρωπαϊκές εταιρίες αφού είχε ήδη ξεκινήσει τον πόλεμο το 1980 εναντίον του Ιράν, και έχτισε πολλά καταφύγια πολιτικά και στρατιωτικά. Τελικά αποδείχθηκε ότι το “καθεστώς ουδετερότητας” όπως και ο “τρίτος δρόμος” είναι μια μούφα και ιδεολογική απάτη γιατί μόλις σημάνουν οι καμπάνες από το Λευκό Οίκο για μεγάλους πολέμους αίρονται οι “επιφυλάξεις” και “αντιρρήσεις” .. παίρνουν σαφή θέση υπέρ των ΗΠΑ. 


Οι ΗΠΑ τα γνώριζαν όλα αυτά και γνώριζαν ότι συγκεκριμένο καταφύγιο δεν ήταν το καταφύγιο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Σαντάμ .. και γνώριζαν πολύ καλά ποια γερμανική εταιρία είχε κατασκευάσει το υπόγειο παλάτι του Σαντάμ “Οίκος φιλοξενίας 305”. Γνώριζαν πολύ καλά για τα 25 πολιτικά καταφύγια στη Βαγδάτη και ότι δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τα στρατιωτικά καταφύγια του στρατού του Σαντάμ. Και το δήλωσαν δημόσια τότε στο Ριάντ την επομένη της σφαγής ότι πολίτες άοπλοι γυναίκες παιδιά και γέροι τα χρησιμοποιούσαν όταν το Ιράκ βρισκόταν σε πόλεμο για 8 χρόνια με το Ιράν. 


Γιατί χτύπησαν οι ΗΠΑ το καταφύγιο και άλλες πολλές πολιτικές και οικονομικές και εκπαιδευτικές δομές και εγκαταστάσεις;; γιατί ήθελαν να στείλουν μήνυμα στους Ιρακινούς πολίτες ότι όσο ο Σαντάμ μένει στην εξουσία τίποτα στο Ιράκ δεν θα μένει όρθιο για να λειτουργήσει και ότι όσα έχτισε για να σας προστατέψουν δεν θα σας προστατέψουν και μόνο η ανατροπή του θα σας γλιτώσει από τον θάνατο. Δηλαδή οι ΗΠΑ σκότωναν γυναίκες και παιδιά και γέρους στο Ιράκ για να υποκινήσουν τον λαό του να εξεγερθεί εναντίον του Σαντάμ… τόσο απλά .. Εξάλλου το ομολόγησε η Ολμπράιτ όταν απάντησε σε ερώτηση μιας δημοσιογράφου αν άξιζε να πεθάνουν 500.000 παιδιά στο Ιράκ “ναι άξιζε” .. Έτσι σκέφτονται οι ΗΠΑ οι 500.000 ψυχές αξίζουν τη ψυχή εντός πολιτικού … 


Βλέπετε όμως πως ο Πούτιν δεν έχει στόχο να ανατρέψει αυτήν την μαριονέτα του ΝΑΤΟ στο Κίεβο που ξεδιάντροπα βγαίνει και δηλώνει ότι "αν σκοτωθούν οι πολιορκημένοι μας στρατιώτες στο εργοστάσιο θα σταματήσουμε τις διαπραγματεύσεις".. Γιατί ξέρει η μαριονέτα ότι το κράτος του το κουμαντάρει το ναζιστικό τάγμα Αζόφ.. και γνωρίζει πως αν δεν "σώσει" την στρατιωτική του ηγεσία του τάγματος που βρίσκεται εκεί στο Αζοφστάλ δεν θα σωθεί ο ίδιος πολιτικά.. στο Κίεβο....
 

 

 https://www.facebook.com/nasim.alatrasb/videos/1814333632106092/

https://www.hrw.org/reports/1991/gulfwar/INTRO.htm
https://www.newsweek.com/saddams-bunkers-134373
https://www.ertnews.gr/.../v-zelenski-i-exontosi.../

 

Nasim Hanna Alatras

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ