Ο "Ουκρανός" Δήμαρχος ο κ...ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022





"Με σημαία της Ουκρανίας διαστάσεων 4Χ4, που επάνω της θα αναγράφεται η φράση «Χαμένες Πατρίδες», θα παρελάσει η τετραμελής οικογένεια Καρατζά από τη Μαριούπολη, η μητέρα με τα τρία της παιδιά, που έλκουν καταγωγή από την Πελοπόννησο, καθώς η οικογένεια του πατέρα φέρεται να έχει τις ρίζες της στην Επανάσταση του 1821".

Σωστό! "Είμαστε όλοι Ουκρανοί"!
Πώς το λέγαμε εκείνο κάποτε, μετά την 11η Σεπτεμβρίου ; "Είμαστε όλοι Αμερικανοί".
Άλλωστε πάντα είμαστε "όλοι Αμερικανοί", όπως Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι..".

Με λίγα λόγια είμαστε τα πάντα εκτός από Έλληνες . Α, ναι και διεθνιστές! Στην χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας", στο κρατίδιο του νότου της Βαλκανικής, μπορείς να είσαι μόνο ό τι σου λένε οι επιβήτορες! Σήμερα είναι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι τραπεζίτες της φασιστικής κοινοβουλευτικής Νέας Τάξης!

Σήμερα επιβάλλεται να είσαι "Ουκρανός". Έτσι γενικά και αόριστα.. Ποτέ Ρώσος! Γιατί ο Ρώσος είναι κακός. Κι ας μάχονται πλέον στα ουκρανικά πεδία κατά των Ρώσων οι ναζιστές του "Αζόφ" και οι λοιπές φασιστικές ορδές! Κι ας σκοτώνουν αδιάκριτα, κι ας χρησιμοποιούν , όπως στον Μεσαίωνα, ως ασπίδα τα δύστυχα γυναικόπαιδα, κι ας περηφανεύονται για την κτηνωδία τους οι "υπερασπιστές" τάχα του ουκρανικού εδάφους!

Κι ας είναι σήμερα αυτός ο πόλεμος, πόλεμος κατά της Νέας Τάξης όπως συνομολογούν κυνικά πλέον ακόμη και οι νατοϊκοί.
Εμείς είμαστε με τους "Ουκρανούς", γενικά και αόριστα, όπως είμαστε κατά του πολέμου, γενικά και αόριστα, ΄όπως είμαστε εναντίον της βροχής, του χαλαζιού, της ομίχλης, του περονόσπορου, και ...της βλακείας.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, λοιπόν, ο πολύς Δήμαρχος Πατρών κ. Πελετίδης, όπως κι ο έτερος "Αρχιουκρανός" κ. Μητσοτάκης, έγινε κι αυτός "Ουκρανός".Μπήκε κι αυτός στον "ουκρανικό χορό". Σημαιοφόρος της Ουκρανίας! Παρέλαση, λοιπόν, μαζί με τα ιερά σύμβολα του 1821 ...και τα σύμβολα του Ζελένσκι! Στον ίδιο ιερό χωροχρόνο!

Θα πει ίσως ο κ. Δήμαρχος πως η συμβολική αυτή συμμετοχή σηματοδοτεί την αντίθεση μας προς τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

-Δήμαρχε!
Αν ο στόχος σου ήταν αυτός, θα κρατούσες τις λεγόμενες ανάλογες αποστάσεις και δεν θα έπαιρνες τη θέση, από επιπολαιότητα ίσως, υπέρ των Ουκρανών ναζί που διαφεντεύουν μόνο το μισό Κίεβο. Αυτοί ωφελούνται από τέτοιες παράτες. Θα μπορούσες να αρνηθείς την ρωσική επέμβαση αλλά να αρνηθείς συμβολικά εστω και την κτηνωδία των "Αζοφικών" δεδηλωμένων ναζί, με κάποιο ευφυή και πρόσφορο συμβολισμό.

Δήμαρχε!
Έπρεπε να σεβαστείς τα βάσανα και εκείνων που εδώ και οκτώ χρόνια σφαγιάζονται από τους "υπερασπιστές των χαμένων πατρίδων", δηλαδή τους ναζί! Δεν λέω να πάρεις το μέρος τους, αν δεν το νιώθεις. Αλλά, βρε αδερφέ, να βρεις τρόπο να συμβολίσεις και τα δικά τους πολύχρονα βάσανα.

Δήμαρχε!
Ως πολιτικός, έπρεπε να κατανοείς ότι η Ρωσία δεν θα επέτρεπε να την πνίξει το ΝΑΤΟ, όπως κι εσύ δεν θα επέτρεπες να σε πιάσουν από το λαιμό ή να σου κάτσουν στο σπίτι σου. Και είναι πολιτικά αστείος ο ισχυρισμός ότι η Ρωσία πολεμάει για τον ιμπεριαλισμό της, ενώ όπως είναι γνωστό, αμύνεται για την ύπαρξη της.

Δήμαρχε!
Ως πολιτικός, έπρεπε να γνωρίζεις ότι κάθε τι που πράττεις, (είσαι ο Δήμαρχος της τρίτης μεγαλύτερης πόλης), έχει αντίκτυπο και στις σχέσεις μας με ισχυρά και παραδοσιακέ φιλικά κράτη, όπως η Ρωσία, που την έχουμε ανάγκη για το κυπριακό και όχι μόνο. Κατανοείς φαντάζομαι.

Δήμαρχε!
"Αρχή άνδρα δείκνυσι". Κι εσύ μάλλον "σμικρός στα σπουδαία" γινηκες. Ταυτίστηκες με τις βλακώδεις και επικίνδυνες επιλογές του Μητσοτάκη.

Δήμαρχε!
Τι νόημα έχει αυτό το ανόητο σύνθημα που αποδέχτηκες να γυροφέρνει στην πόλη σου με τη σημαία που σήμερα κρατούν όμως οι ναζιστές του Αζόφ; Εκείνο το ακατανόητο και, στην προκειμένη περίπτωση, επικίνδυνο: "Χαμένες Πατρίδες". Ποιες άραγε εννοείς;

Δεν επιτρέπεται, Δήμαρχε, να επιτρέπεις να γίνονται "τα αγγειά θυμιατά" και οι "κοπριές λιβάνι".




Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ