Απειλές για ξυλοδαρμό από ...αντιφασίστες

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Γιώργος Αλεξάτος

Ο Giorgos Agapitos, σύντροφος που ζει στη Λάρισα, έγραψε για τη στάση της ομάδας Ροσινάντε σχετικά με το συριακό και την Τουρκία, καταδικάζοντάς την, όπως δικαιούται καθένας να κάνει. Υποστηρίζοντας το δικαίωμα του λαού της Συρίας να απελευθερώσει τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της χώρας του.

Η απάντηση ήρθε από τον αρχηγό της συγκεκριμένης ομάδας, με απειλές για ξυλοδαρμό.
Πρόκειται για τον διαβόητο φαιδρό Γιάννη Ανδρουλιδάκη που κάποτε, στα
2014, πρωτοστατούσε και σε πολύμηνες επιθέσεις εναντίον μου, επειδή τάχθηκα υπέρ της αντιφασιστικής Αντίστασης στο Ντονμπάς. Μέχρι και τα προσωπικά μου ζητήματα ειρωνευόταν, αναφερόμενος στο ότι δεν είχα λεφτά (δεν έγλειψα τον ΣΥΡΙΖΑ για να ΄χω μισθό, βλέπεις), μέχρι και τα εφηβικά μου χρόνια που δούλευα οικοδομή και πήγαινα νυχτερινό ("Βασιλάκης Καΐλας") κ.λπ. κ.λπ.

Και φυσικά, ως θρασύδειλο ανθρωπάκι, με είχε απειλήσει κι εμένα. Αν και όταν μ' έβλεπε οπουδήποτε έκανε τον... Γερμανό! Με εξαίρεση μια φορά που ξέσπασε σε χρυσαυγίτικου τύπου χυδαίο σεξιστικό υβρεολόγιο, έχοντας πίσω του την ομάδα του για να τον προστατέψει αν αντιδρούσα.

Δεν είναι πλακίτσα όλ' αυτά. Όταν κάποιος απειλεί να σπάσει τα δόντια ενός αγωνιστή που εξέφρασε τη γνώμη του, κανένας μας δεν μπορεί να εφησυχάζει.

Ο θρασύδειλος πρέπει να καταγγελθεί και να απομονωθεί. Αν δεν το κάνουμε, θα ΄χουμε τεράστιες ευθύνες για τη νομιμοποίηση καταστάσεων τραμπουκισμών, έστω και αν προς το παρόν πρόκειται για λελέδικες απειλές ενός καλοταϊσμένου μπούλη.

Γνώριμος λακές ο επαγγελματίας "αντιφασίστας"...
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ