Σόρος παντού στα Βαλκάνια

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019


Σκόπια: Ο Σόρος συμμετείχε στην αλλαγή του ονόματος – από την ομάδα ESI


Το νέο πρακτορείο ειδήσεων B4 δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με τις σχέσεις του Τζορτζ Σόρος με τη σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων, όπου επισημαίνεται η δράση της οργάνωσης ESI (Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας) -μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης του Αυστριακού Γκέραλντ Κνάους, που αποτελεί σημαντικός κρίκος της αλυσίδας του παγκόσμιου οργανισμού για επηρεασμό των κρατών.
Σύμφωνα με το B4 η οργάνωση ESI έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκστρατεία για τη μετονομασία της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

 Η ΜΚΟ "Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας"

«Η ESI είναι ένα δίκτυο που δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη και το Ίδρυμα της Ανοικτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές του.
Αυτή η οργάνωση έχει έντονη κινητικότητα στα Βαλκάνια, όπου δραστηριοποιείται στο θέμα του διαλόγου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας,  με τη δυνατότητα ανταλλαγής εδαφών μεταξύ τους και στην προώθηση των σχεδίων του Τζόρτζ Σόρος και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ», γράφει το πρακτορείο B4 στην ανάλυσή του που δημοσιεύεται σήμερα.
Σύμφωνα με αυτό, ο Γκέραλντ Κνάους και η οργάνωση ESI υποστηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ μέσω προσωπικών επαφών με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ.
«Η ESI έπαιξε καθοριστικό ρόλο θέτοντας τις βάσεις για συζητήσεις  για την επίλυση της διαφωνίας με την Ελλάδα και για αλλαγή της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’.  που υπεγράφη με την Ελλάδα.  Η ESI συνέβαλε στην προετοιμασία της τελικής πράξης της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών το 2018», όπως σημειώνεται.

Η διάβρωση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι

Το πρακτορείο ειδήσεων περιγράφει τη διαδικασία διάβρωσης της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, για την οποία λέει ότι ήταν «μια κεντροδεξιά κυβέρνηση με επικεφαλής το συντηρητικό κόμμα VMRO-DPMNE που κέρδισε τις εκλογές το 2014 και ο πρωθυπουργός είχε σχηματίσει την τέταρτη κυβέρνησή του».
«Αλλά η αριστερή αντιπολίτευση αρνήθηκε να δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών  και τότε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ του SDSM απείλησε να δημοσιεύσει ηχογραφήσεις προϊόντα υποκλοπής από τον πρωθυπουργό και άλλους αξιωματούχους του τότε κυβερνώντος κόμματος.
Ξεκίνησαν διαμαρτυρίες και αντιδιαδηλώσεις και οδήγησαν στην πολιτική κρίση, μετά την οποία το αριστερό SDSM ανέλαβε την εξουσία με τη βοήθεια των αλβανικών κομμάτων και της αλβανικής μειονότητας», γράφει το B4.
 Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η απάντηση σε αυτό στη χώρα ήταν η εκστρατεία ‘διακοπής της δραστηριότητας του Σόρος’, με το δεδομένο ότι ο Ζάεφ είχε άμεση συνεργασία με τον Σόρος, τον οποίο συμβουλεύτηκε αρκετές φορές σε συναντήσεις που είχαν.

Επόμενος στόχος η ελεύθερη διακίνηση μεταναστών στα Βαλκάνια και Κόσοβο

Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι η επόμενη δράση του Κνάους και του Ομίλου της ΜΚΟ «ESI», είναι στα Βαλκάνια,  που εκτός από την υποστήριξη των ανοικτών συνόρων και της ελεύθερης κυκλοφορίας των μεταναστών είναι να αποφευχθεί ένα σχέδιο  για την εδαφική ανταλλαγή μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.
Η αυστριακή μη κυβερνητική οργάνωση «ESI», αντιτίθεται στην εδαφική ανταλλαγή, επειδή προβλέπει ότι μπορεί να οδηγήσει σε ένοπλες συγκρούσεις και απαιτεί να μην προχωρήσει η δημιουργία εθνικά ομοιογενών περιοχών, ζητώντας την πολυεθνική συνύπαρξη.
 Για το θέμα αυτό η«ESI»,  έχει αποστείλει επιστολή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τον Μάρτιο αναπτύσσοντας τη θέση της που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας αντίληψης του οικονομικού υποστηρικτή της, Τζορτζ Σόρος.

republika.mk, denesen.mk, κλπ.

echedoros-a.gr/ 



«Δικτατορία του Σόρος στην Αλβανία» - διαμαρτυρία μπροστά στο Λευκό Οίκο


Μια ομάδα από την αλβανική κοινότητα στις ΗΠΑ, διαμαρτυρήθηκε ενάντια σε αυτό που αποκάλεσαν : εγκαθίδρυση δικτατορίας και μονοκομματικού κράτους στην Αλβανία, κατηγορώντας ως εμπνευστή τον μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Λευκό Οίκο σήμερα, 7 Ιουλίου 2019,  στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα.
Οι διοργανωτές ζήτησαν από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ να βγάλει την Αλβανία από το χάος που έχει εισέλθει, με τη διαφθορά, την κλοπή ψήφων, την έλλειψη ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Balkan Web.


 echedoros-a.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ