Bloomberg: Ο εμπειρογνώμονας στην ανατροπή δημοψηφισμάτων λέει ότι το Βρετανικό δημοψήφισμα μπορεί επίσης να σταματήσει

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019



Το Μπρέξιτ θα μπορούσε ακόμα να αντιστραφεί, σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ο ίδιος κάποτε αντιτάχθηκε σε αποτέλεσμα δημοψηφίσματος.

Ο Τσίπρας δήλωσε στους συναδέλφους ηγέτες σε συνάντηση κορυφής στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ότι εάν το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν εγκρίνει τη συμφωνία απόσυρσης τις επόμενες έξι εβδομάδες, θα αναγκαστεί να πραγματοποιήσει ευρωεκλογές.

"Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα των Brexiteers και ίσως ακόμη και η αρχή του τέλους για τον Brexit", δήλωσε ο Τσίπρας, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της παρέμβασής του που μοιράζονται διπλωμάτες εξοικειωμένοι με το θέμα. Στη συνέχεια τους ζήτησε να εξετάσουν εάν η ΕΕ θα πρέπει να υποστηρίξει αυτή τη δυνατότητα.

Ο Τσίπρας γνωρίζει μερικά πράγματα για την ακύρωση των αποτελεσμάτων δημοψηφίσματος. Ζήτησε από τον λαό να ψηφίσει εναντίον μιας συμφωνίας που προσέφεραν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι εταίροι της το 2015. Κέρδισε το δημοψήφισμα και στη συνέχεια το ανέτρεψε αποδεχόμενος τη συμφωνία μετά από ολονύκτια διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες.



bloomberg.com
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ