Καλαμάτα: Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργους με ανήλικο παιδί

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018


Αντιμέτωποι με το πιο σκληρό πρόσωπο της ελληνικής πραγματικότητας βρίσκονται δύο άνεργοι γονείς από την Καλαμάτα, με τη μητέρα να αντιμετωπίζει και προβλήματα με την υγεία της.

Συνεργείο με εντολή του ΔΕΔΔΗΕ διέκοψε σήμερα το πρωί την ηλεκτροδότηση στο σπίτι που μένει το ζευγάρι με το 13χρονο παιδί τους. Εδώ και αρκετό καιρό το ζευγάρι έχει υποβάλλει αίτημα, προκειμένου να λάβει οικονομική ενίσχυση από την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας με το αίτημα να βρίσκεται προς εξέταση. Στο πλευρό του ζευγαριού βρίσκονται μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας τα οποία ζητούν να αποκατασταθεί αμέσως η ηλεκτροδότηση και να βοηθηθεί η οικογένεια με το ανήλικο παιδί.

Πρόκειται για μία από τις χιλιάδες οικογένειες που έπεσαν θύματα της οικονομικής κρίσης. Οι δύο γονείς δούλευαν ως εργάτες με τον άντρα να απασχολείται κατά διαστήματα σε δημόσια υπηρεσία ως συμβασιούχος. Αν και δύσκολα το ζευγάρι κατόρθωνε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του μέχρι και το 2016. Τη χρονιά εκείνη η γυναίκα δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα μεροκάματο, ενώ ο άντρας είχε δουλειά μόνο για τέσσερις μήνες. Από τότε, παρά τις προσπάθειες και τις περιστασιακές δουλειές που βρήκε το ζευγάρι, πολύ γρήγορα τα χρέη συσσωρεύτηκαν και ξέφυγαν από τον έλεγχό τους.

Το ζευγάρι δεν θέλει να δημοσιοποιηθούν περισσότερα στοιχεία και ζητά απλά να τους δοθεί χρόνος προκειμένου να μπορέσουν να βρουν δουλειά και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Η μεγάλη τους αγωνία είναι για το παιδί τους που πηγαίνει σχολείο και δε θα έχει ρεύμα. Με συγκινητική αξιοπρέπεια δεν ζητούν να τους χαριστεί καμία οφειλή, παρά μόνο να δουλέψουν και να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους για το νοίκι και το ρεύμα.

«Πρόκειται για μια κατάσταση πραγματική γροθιά στο στομάχι. Οι άνθρωποι δούλευαν μια ζωή και τώρα είναι χωρίς ρεύμα. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Καθημερινά ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει δεκάδες εντολές διακοπής και μαθαίνουμε ότι θα σκληρύνει τη στάση του απέναντι στους οφειλέτες. Ζητάμε να προστατευτούν οι λαϊκές οικογένειες και τα φτωχά νοικοκυριά τα οποία είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης. Το ρεύμα, το νερό και η στέγη είναι κοινωνικά αγαθά και πρέπει να παρέχονται σε όλους. Στην Καλαμάτα είναι πρόσφατο το παράδειγμα της παραλίγο τραγωδίας σε σπίτι με κομμένο ρεύμα. Φαίνεται ότι ούτε αυτό δε συγκινεί κυβέρνηση και δανειστές και συνεχίζουν να βυθίζουν νοικοκυριά στα σκοτάδια. Απαιτούμε να συνδεθεί ξανά το ρεύμα στην οικογένεια και θα κάνουμε παράσταση στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ και να βοηθηθεί η οικογένεια άμεσα από τις δομές πρόνοιας μέχρι να ξαναβρούν δουλειά οι δύο συνάνθρωποί μας», δήλωσε η Τασία Τατσοπούλου μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, οι οποία βρέθηκε δίπλα στην οικογένεια όταν το συνεργείο διέκοψε την ηλεκτροδότηση.



ert.gr 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ