Το «ηθικό πλεονέκτημα» του ψεύτη

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018



Μπορεί να διαθέτει ηθικό πλεονέκτημα ο ψεύτης; Αυτός που εξαπάτησε και συνεχίζει και σήμερα να εξαπατά τον λαό;

Είναι κλέφτης ο παπατζής;

- Μα τι λέτε τώρα; Παίχτης είναι ο άνθρωπος! Σε προσκαλεί να παίξεις, να βρεις τον παπά και να κερδίσεις -κι εσύ ποντάρεις και χάνεις!

Τι περισσότερο ή τι λιγότερο σού είπε ο Τσίπρας; «Εδώ παπάς, εκεί παπάς. Πού είναι ο παπάς»; Ποντάρισε σε μένα, για να κερδίσεις. Τον ψήφισες κι έχασες κι αυτά που σου είχαν απομείνει από τους προηγούμενους διαχειριστές της τύχης σου!

«Μπορεί να είμαι ψεύτης αλλά δεν είμαι κλέφτης», ομολόγησε ο πρωθυπουργός μας! Και… υπερηφανεύτηκε ότι όλοι αυτοί που αποτελούν την παρέα του «είναι από άλλο… υλικό», πιθανώς από ατόφιο χρυσάφι ή διαμάντι! Μπορούμε, λοιπόν, να καμαρώνουμε κι εμείς που έχουμε ένα σπάνιο είδος αδαμάντινου πρωθυπουργού που μας αδειάζει την τσέπη όχι σαν κλέφτης αλλά σαν ψεύτης!

Θυμάστε τις Προγραμματικές Δηλώσεις Τσίπρα στη Βουλή, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Μπορούν να αποτελέσουν -διαχρονικά- το… Σύμβολο Πίστεως των απανταχού της γης παπατζήδων!

- «Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2015»»

- «Θέσπιση αφορολόγητου στις 12.000»

- «Επαναφορά βασικού μισθού στα 751 ευρώ»

- «Όσοι συνταξιούχοι έχουν σύνταξη κάτω των 700 ευρώ θα λάβουν 13η -ως δώρο Χριστουγέννων- στο τέλος του 2015».

Όσοι ποντάρισαν κι όσοι δεν ποντάρισαν στον «πάγκο» του Τσίπρα είδαν τον ΕΝΦΙΑ να αυξάνεται, το αφορολόγητο να κατεβαίνει αντί να ανεβαίνει, τις κύριες συντάξεις να σφαγιάζονται και τις επικουρικές να κατακρεουργούνται, ο κατώτερος μισθός, επισήμως στα 400 και ανεπισήμως στα 200. Όσο για το δώρο των Χριστουγέννων, «εδώ το δώρο, εκεί το δώρο. Πού είναι το δώρο»; Χάσαμε και το ΕΚΑΣ!

Αλλά για αυτά υπάρχει η δικαιολογία ότι άλλα πίστευε «λόγω αυταπάτης» και άλλα αναγκάστηκε από την Τρόικα να πράξει.

Ας δεχτούμε, λοιπόν, ότι όσον αφορά την εξαπάτηση του λαού στα οικονομικής φύσεως ζητήματα, το «ηθικό πλεονέκτημα»… ασθένησε λόγω «ανωτέρας βίας» και για την σωτηρία της… «καρέκλας». Οι προγραμματικές, όμως, δηλώσεις του πρωθυπουργού με το αδαμάντινο ηθικό πλεονέκτημα δεν περιορίστηκαν στα οικονομικής φύσεως ζητήματα που θα επιβάρυναν τον προϋπολογισμό και θα αύξαναν το δημοσιονομικό έλλειμμα. Υποσχέθηκε ότι «το παράδειγμα του λιτού βίου θα ξεκινήσει από την ίδια την κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε νέο ύφος και ήθος»! «Θα μειώσουμε τον στρατό των συμβούλων στου Μαξίμου, θα μειώσουμε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων στα Υπουργεία, με στόχο τον αποφασιστικό περιορισμό της σπατάλης στον δημόσιο τομέα»! «Θα πωληθεί το 50% του στόλου των κυβερνητικών αυτοκινήτων, που κοστίζουν πάνω από 700.000 ευρώ. Θα πωληθεί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. Θα καταργηθεί το προνόμιο των βουλευτικών αυτοκινήτων. Θα περιοριστεί κατά 30% το προσωπικό του μεγάρου Μαξίμου και κατά 40% η αστυνομική φρουρά του πρωθυπουργού».

Και η πιο… γενναία υπόσχεση: «θα διεκδικήσουμε από τη Γερμανία την επιστροφή του κατοχικού δανείου»!

Και ακολούθησε μια πραγματική… «κοσμογονία» στο Δημόσιο και στα Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου: όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ «έκανε γιούργια» και κατέλαβε τα… θερινά ανάκτορα του Δημοσίου (μια και τα «χειμερινά» δεν είχαν… καλή θέρμανση!): σύζυγοι και σύντροφοι, αδέρφια και νύφες, μαμάδες και μπαμπάδες, γιοι και θυγατέρες, ακόμα και η κουμπάρα της κουμπάρας, μέχρι και ο… ελλογιμότατος Καρανίκας (σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού!) βρήκαν -επιτέλους- και απολαμβάνουν τη θαλπωρή σε μια αναπαυτική πολυθρόνα στου Μαξίμου και στο Δημόσιο.

Όλα τα «αδαμάντινα» στελέχη είχαν να… διαθέσουν υπέρ του Δημοσίου κάποιον συγγενή τους, ώστε να… αξιοποιηθούν οι φόροι που πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες και να αυγατίσει το… «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ: ο πρωθυπουργός μας... διέθεσε τον ξάδερφό του και τη γυναίκα του ξαδέρφου του, καθώς και τη γυναίκα του αδερφού του. Ο «Αρχάγγελος της κάθαρσης» και φοβερός διώκτης των «διεφθαρμένων» υπουργός Δικαιοσύνης, Παπαγγελόπουλος, την κόρη του και τον γιο του (με 56.000 στα ΕΛ.ΠΕ.). Ο πρόεδρος της Βουλής τους ανεψιούς του. Ο υπουργός Παππάς τον …μπαμπά του. Και ο πρόεδρος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (που είχε πάππο δικαστή του ΕΑΜ και αντάρτη του Δημοκρατικού στρατού και γιαγιά «περήφανη» Επονίτισσα) διέθεσε ολόκληρη την οικογένεια: μητέρα, αδελφό και …φιλενάδα!

Και αυτές, λοιπόν, οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού μας ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΞΗ!

1.200 συμβούλους διόρισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ [Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς υπουργείων από εκλεκτούς (αποτυχόντες) του κόμματος, παρά την προεκλογική υπόσχεση ότι θα προέρχονταν από την υπαλληλική ιεραρχία].

Αύξησαν κατά 24% τις Επιχειρήσεις του Δημοσίου και κατά 11% τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, προκειμένου να αυγατίσουν οι θέσεις για το βόλεμα κάποιων συζύγων και αδελφών. Στα «Ελληνικά Πετρέλαια» διορίστηκε η μισή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ Οκτωβρίου 2015 και Οκτωβρίου 2017, οι υπηρετούντες στο Δημόσιο, μόνιμοι και συμβασιούχοι, αυξήθηκαν στις 714.170 (Αύξηση 23.751).

Και το μεγαλείο του «ηθικού πλεονεκτήματος» του πρωθυπουργού μας φτάνει στην κορύφωσή του με την αποκάλυψη της περίφημης «επιδότησης ενοικίου» των υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Άγνωστος παραμένει, ακόμα, ο αριθμός των υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, οι οποίοι, εκτός από τους εκατομμυριούχους υπουργούς Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου, έπαιρναν και παίρνουν -επιπλέον της υπουργικής αποζημίωσης- και την επιδότηση ενοικίου, όταν κάποιες εκατοντάδες συμπολίτες μας κοιμούνται στα πεζοδρόμια και τα παγκάκια!

Ο πρωθυπουργός μας, όμως, βρήκε και πάλι την ευκαιρία να υπερηφανευτεί για την… «ευαισθησία» των εκατομμυριούχων υπουργών του, που παραιτήθηκαν μπροστά στην κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, και κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους πως, ενώ χαλούν τον κόσμο για τις 23... ψωροχιλιάδες του ενοικίου της Αντωνοπούλου, «κάνουν τον Κινέζο» μπροστά στα 23 δις της «Novartis», τα οποία -κατά την… τελεσίδικη απόφαση του αρχιδικαστή Τσίπρα- «έκλεψαν» οι δέκα κατηγορούμενοι, πολιτικοί του αντίπαλοι. Κι εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία «είπε και ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»! Αν για τα 23 δις της «Novartis» δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ποιος είναι αυτός που…«κάνει τον Κινέζο», για τα 100 δις (και κατά τον Τόμας Βίζερ 200 δις) που «κλάπηκαν» από τις τσέπες του ελληνικού λαού την περίοδο της «γενναίας διαπραγμάτευσης» Τσίπρα / Βαρουφάκη, είναι αποδεδειγμένο και γνωστό ποιος ευθύνεται και ποιος «κάνει τον Κινέζο»!

Τελικά, πληρώσαμε πολύ ακριβά το «ηθικό πλεονέκτημα της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης» και πρέπει να σκεφτούμε πώς θα απαλλαγούμε από αυτό το ακριβό… «υλικό» των «πλεονεκτών» κυβερνητών μας, προτού χάσουμε και ό,τι μας έχει απομείνει στον «παπά» που μας παίζουν.




Βασίλης Ψαριανός
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ