Εξαφάνιση ΜΑΤατζή. Μπορείτε να βοηθήσετε;

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018



Συνεχίστηκε το πρωί η δίκη των 18 ΜΑΤατζήδων που κατηγορούνται για τις ωμότητες και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2011. Σήμερα, κατέθεσε ο επικεφαλής των ανδρών των ΜΑΤ, στην περιοχή του Χίλτον, Σπύρος Τσίρος, ο οποίος είχε αναγνωριστεί σε προηγούμενο στάδιο της δίκης από το γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαρίση αλλά και από τον προερχόμενο από τους δήμους και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Τσιχλάκη.

Πρόκειται για τον αστυνομικό που έδωσε την εντολή να επιτεθούν κατά του μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ήταν στο Χίλτον, με τη χαρακτηριστική φράση: «Γαμήστε τους!». Από εκείνη την επίθεση, από τη δολοφονική μανία αστυνομικού των ΜΑΤ, τραυματίστηκε ο γραμματέας του ΜΕΤΑ. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, μέχρι σήμερα… αναζητείται.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η εξέταση του Σπ. Τσίρου και η όλη του στάση στις ερωτήσεις των συνηγόρων των θυμάτων, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Κώστα Ζηκογιάννη, κινήθηκε στο… τρίπτυχο «Δεν ξέρω, δε απαντώ, δε θυμάμαι». Ήταν εμφανής η προσπάθειά του να συγκαλύψει την υπόθεση και τους συναδέλφους του, στην προσπάθειά του να μη βγει η αλήθεια στην επιφάνεια. Όπως, επίσης, για μια ακόμη φορά και εμφανής ήταν η στάση του δικαστηρίου να «θάψει» την υπόθεση, καθώς όταν ζητήθηκε από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου να κινηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου κατά του εν λόγω αστυνομικού για ψευδορκία, το αίτημα απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Σπ. Τζίρος αρνήθηκε ότι είπε τη φράση «Γαμήστε τους!»· κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την προσωπικότητά του και τους άνδρες του (!!!), σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι οι υφιστάμενοί του δεν ήταν υποχρεωμένοι να εκτελέσουν την εντολή του. Όταν του υποδείχθηκε η φωτογραφία από την οποία αναγνωρίστηκε είπε: «Μπορεί να είμαι, μπορεί και να μην είμαι. Δε θυμάμαι». Κατέθεσε επίσης ότι δε γνωρίζει εάν είναι καταγεγραμμένες οι ασυρματικές συνομιλίες από τις ημέρες εκείνες -σημαντικό στοιχείο που θα αποκάλυπτε τα πραγματικά περιστατικά στο Χίλτον-, όπως επίσης και πως δε γνωρίζει τον αστυνομικό που χτύπησε το Γ. Χαρίση, δηλαδή τον ΜΑΤατζή που ήταν κάτω από τις εντολές του.



Αποχώρηση – δήλωση Ζ. Κωνσταντοπούλου


Κατόπιν των παραπάνω, η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε τη διαδικασία του Αυτοφώρου για ψευδορκία, πράγμα που απορρίφθηκε, όπως προαναφέρθη. Έπειτα από αυτό, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα, δηλώνοντας πως:

«Η διαδικασία δεν παρέχει καμία εγγύηση, ούτε καν επίφαση αναζήτησης της αληθείας και δηλώνω ότι ενόψει της επανειλημμένης άρνησης του δικαστηρίου να εξετάσει στοιχεία αλλά και να εφαρμόσει το νόμο σε σχέση με τους εμπλεκόμενους -σε σοβαρά αδικήματα- αστυνομικούς, ιδίως δε την άρνηση της αναζήτησης και ταυτοποίησης του δράστη κατά του Γ. Χαρίση και την άρνηση του παρόντος δράστη στην ηθική αυτουργία της πράξης αυτής, άρνηση η οποία συγκροτεί υπόθαλψη προσώπων για κακούργημα εναντίον πολίτη, διακόπτω την εξέταση του μάρτυρα, αφού προφανώς η διάθεση του δικαστηρίου και της εισαγγελέως είναι διεκπεραιωτική και αντίθετη με τα όσα ο νόμος, το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επιτάσσουν για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων πολιτών.
»Θα ενημερώσω συνεπώς τον κ. Χαρίση για τα δικαιώματά του και δηλώνω την επιφύλαξη άσκησης όλων των δικαιωμάτων του απέναντι στην προκλητική αρνησιδικία, που ουσιαστικά σημαίνει επιβράβευση από το δικαστήριο εκείνων οι οποίοι ευθύνονται για την ανθρωποκτόνο εναντίον του επίθεση».



ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ