Ο Τσίπρας, η Εκκλησία, τα άπορα παιδιά και τα ιερά σκάνδαλα

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της «Αποστολής» που λειτουργεί στα Γιάννενα. Το Κέντρο φέρει το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» (τι παράδειγμα χριστιανικής σεμνότητας!) και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα δεύτερο σπίτι για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα ή ανέργων. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά της «Αποστολής». [Φωτο]


του Αναγνώστη Λασκαράτου

Το σκάνδαλο της «Αλληλεγγύης» που μετονομάστηκε σε«Αποστολή», είναι γνωστό. Όπως κι αν ονομαστεί όμως αυτή η οργάνωση ανήκει στην Εκκλησία, που είναι ενιαία είτε υπό τον Χριστόδουλο είτε υπό τον Ιερώνυμο και είναι ηθικά αλλά και ποινικά υπόλογη. Η δίκη της ιερής ΜΚΟ καθυστερεί με πολύ περίεργο τρόπο: «Σε δίκη τέσσερις για το σκάνδαλο της ΜΚΟ ‘Αλληλεγγύη’» – ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, 27.9.2016. «..Το βούλευμα διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστή της ΜΚΟ Δημήτρη Φουρλεμάδη,…». Το ευσεβές έντυπο τρωκτικό, που δεν διαθέτει κάτι από την παλιά του αντικληρικαλιστική μαχητικότητα, αποφεύγει να επισημάνει πως ο κ.Φουρλεμάδης παραμένει αρχιμανδρίτης και συλλειτουργεί με μητροπολίτες, σαν να μην τρέχει τίποτα. Έκτοτε έχουμε αυτή τη σιωπή, που την ξέρουμε και από άλλες υποθέσεις, όπως αυτή των χρυσών ταμάτων (και όχι μόνο) της Τήνου («Ιερές μπίζνες με τα τάματα της Παναγίας της Τήνου»-eReportaz, 31.3.2017), που δείχνει να αναβιώνει πάλι, έστω και με άλλους παράπλευρους πολιτικούς στόχους («Η σύνδεση υπόθεσης εκβιαστών και εμπορίας χρυσού με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο…». «προαναγγέλλει …αποκαλύψεις ο Βαξεβάνης» koutipandoras 27 Οκτωβρίου 2017).

Σχετικά με την «Αλληλεγγύη», ο αντίπαλος των δυο τελευταίων αρχιεπισκόπων άγιος Δωδώνης, τ.Ζακύνθου, Χρυσόστομος έχει δηλώσει: «Για την ‘Αλληλεγγύη’ έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: ‘Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;’. Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή’. Και επί τη ευκαιρία, ο κ. Δήμτσας [σ.σ.: γενικός διευθυντής της ΜΚΟ που διαδέχτηκε την «Αλληλεγγύη»] δεν ήταν και πριν συνεργάτης του Χριστόδουλου;» (“Free Sunday”: 25-12-2011). Παραπέμπω και σε σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα της «Εφ.τ.Συντακτών»: «Αποστολή» εξετελέσθη!(12.4.2017). «..Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την άσκηση «κοινωνικής πολιτικής» έχουν η ίδρυση και η δράση των «ιερών» ΜΚΟ («Αλληλεγγύη», «Αγάπη», «Αποστολή») που λειτουργούν ως «μη κυβερνητικές» και «μη κερδοσκοπικές» εταιρείες. Η ιστορία της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης «Αλληλεγγύης» είναι ενδεικτική…».
Τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, (Βουλευτίνα, Πρόεδρος τ.Βουλής, υπουργός), δίπλα στον μητροπολίτη της ζάπλουτης και αρπακτικής Μητρόπολης Ιωαννίνων («H μάχη των Ιωαννίνων για τα κληροδοτήματα». «.. ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. N. Γκόντας, με τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου, .. Καταγγέλλουν ότι το κράτος δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους όσον αφορά τα εθνικά κληροδοτήματα και ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων διαχειρίζεται τα επίμαχα κληροδοτήματα ως εκκλησιαστική περιουσία. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης τηρεί σιγήν ιχθύος..». ΤΟ ΒΗΜΑ, Τράτζα Μ., 4.12.2015) και στον μουσολινικό βουλευτή της ναζιστικής συμμορίας υμνητή του παιδεραστή Στράιχερ, σε πατριωτική εκδήλωση

Με αφορμή τα ανόητα εγκώμια ενός αμαθούς, ψεύτη και τυχοδιώκτη πρωθυπουργού, τίθεται το ερώτημα αν η Εκκλησία είναι ο κατάλληλος επιμελητής ανηλίκων και αν έστω το Κράτος αποφασίσει επιτέλους να θεσπίσει σοβαρούς ελέγχους στα ευσεβή ιδρύματα που ασχολούνται με αυτούς. Μόλις προχτές (24.10) φέρεται ότι είχαμε στην αμαρτωλή Μητρόπολη Πρέβεζας του έκφυλου φασίστα μητροπολίτη Στυλιανού Κορνάρου, άλλο ένα κρούσμα ιερής παιδεραστίας («Πρέβεζα: Ιερέας προφυλακίστηκε με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου»), ένα μήνα μετά το σκάνδαλο του ατιμώρητου ανώνυμου εξομολόγου της αμαρτωλής Μητρόπολης Πειραιά, που κατέδιδε στον παιδεραστή θεολόγο του «Σπιτιού του Παιδιού» τα ορφανά που του εξομολογούνταν τα αίσχη του φίλου του και δυόμιση μήνες από το κρούσμα του παιδόφιλου ιερέα των Λεγραινών («Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας»). Ταυτόχρονα στην ελληνική «Μητρόπολη Βοστώνης: Καταγγέλεται για «ανάρμοστες συζητήσεις» με έφηβο, ο πατήρ Πανάγος» (17.10). Δεν συνδυάζω αυτά τα περιστατικά και το συγκεκριμένο ερώτημά μου με το ίδρυμα των Ιωαννίνων, που τίμησαν ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος καθηγητής (!) υπουργός του. Μιλάω γενικά για το κλίμα της κρατικής Εκκλησίας. Για να γίνω σαφέστερος και για να αποφύγω την απαρίθμηση αναρίθμητων ιερών σκανδάλων κάθε λογής της εποχής των δυο τελευταίων Αρχιεπισκόπων (όπως το προχτεσινό-24.10-του ιερέα της Μ. Ηλείας που συνελήφθη για δεύτερη φορά να οδηγεί μεθυσμένος στον Πύργο και να παραφέρεται), πολλά από τα οποία θα έκαναν τον Μαρκήσιο ντε Σαντ να λιποθυμήσει από ντροπή ή φρίκη, ανατρέχω σε 8 περιστατικά, δυο μόνο χρόνων της Αρχιεπισκοπίας του Σεραφείμ Αθηνών, του από Ιωαννίνων.

Ο γιατρός – ψυχαναλυτής και λογοτέχνης Νίκος Δρακουλίδης, γνωστός ως Άγγελος Δόξας, απόφοιτος της Νομικής με σπουδές στη Βιέννη και στο Παρίσι, όπου παρακολούθησε και μαθήματα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, πρόεδρος της Ελληνικής Αντιαφροδισιακής Εταιρείας (1935) και ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοβιολογίας (1950), παραθέτει μια τεράστια σειρά από σκάνδαλα κληρικών, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στα ΝΕΑ το 1977-‘78, αφού παρέθεσε πρώτα τις (νομίζω αυτονόητες και αναμενόμενες) διαστροφές στις οποίες οδηγούν η αγαμία, η παρθενία και η αποχή από την (επικίνδυνα, υποκριτικά και παράλογα) ενοχοποιημένη σεξουαλική δραστηριότητα, τους κληρικούς. Αντιγράφω από το βιβλίο του Γ.Καρανικόλα, τ.Προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών «Ανορθόδοξοι έρωτες Ορθοδόξων κληρικών» (Δεύτερη Έκδοση, Θουκυδίδης-Αθ. 1987, σελ. 25-26)

1.«Παπάς γυμνός εξομολογούσε νεαρή παντρεμένη και συνελήφθη από το σύζυγο..» (ΝΕΑ, 20.9.’77).
2.«Παπάς γυμνός με παντρεμένη, συνελήφθησαν επ’αυτοφώρω…» (ΝΕΑ, 28.12.’78).
3.«Ο Αρχ.Σεραφείμ αποκάλυψε φωτογραφία όπου ο Μητροπολίτης Πρεβέζης, είναι γυμνός με παπαδιά» (ΝΕΑ, 7.9.’77).
4.«Βοηθός ιεροψάλτη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών επειδή αποπλάνησε 3 κοριτσάκια, 7,8 και 10 ετών» (ΝΕΑ, 26.11.’78).
5.«Προφυλακιστέος κρίθηκε αρχιμανδρίτης για απαγωγή 5 ανήλικων αγοριών» (ΝΕΑ, 26.11.’78).
6.«Αρχιμανδρίτης έκανε ανήθικη χειρονομία σε παιδί που βάδιζε πλάι του στην Ερμού και ένα οργισμένο πλήθος φώναζε «πιάστε τον παπά» (ΝΕΑ, 6.9.’78).
7.«Ο πρωτοσύγκελος Αθανάσιος Κολλάς, κατήγγειλε ότι ο μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος τον κυνηγούσε γυμνός..» (ΝΕΑ, 13.9.’78)
8. Για νέο Επίσκοπο και ηγούμενο, έγραψαν με σπρέι στα τείχη του μοναστηριού του πως «ο Σ. είναι πούστης». Για το θέμα αυτό βρίσκονται στα δικαστήρια άλλοι δυο «άγιοι». Στον καθημερινό Τύπο γράφτηκε επίμονα το όνομα της Νικολέτας που οι Άγιοι γνωρίζουν πως είναι συνάδελφός τους, όμοιος με αυτόν που φώναξε στη Σύνοδο «παρούσα» (Γ.Λιάνης, ΝΕΑ, 13.9.’78).

Για να δείξω την ανεπάρκεια της συγκομιδής, παραπέμπω στην εφημ. «Μακεδονία» της ίδιας εποχής (7.9.1978), (Αθήνα, 6) όπου στη σελ.12, διαβάζω πως ο ιερέας Πολύκαρπος Αθανασίου της Καπνικαρέας 43 ετών, «φασκέλωσε» και εξύβρισε την Χαρίκλεια Γκίκα ιδιοκτήτρια καταστήματος, επειδή τον είδε να «φασκελώνει» νεαρό για άγνωστη αιτία και τον επιτίμησε. Παρόμοια μήνυση υπέβαλε και ο ιερέας που κατήγγειλε τη γυναίκα πως τον εξύβρισε χωρίς λόγο και η δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για εξύβριση γυναικός τον Ιούνιο του 1977 αναβλήθηκε, το ίδιο και η εκδίκαση της μήνυσης του ιερέα, επειδή αυτός «νοσηλεύεται σε νοσοκομείο» και λόγω απουσίας ουσιωδών μαρτύρων.

Ο Άγγελος Δόξας δεν είχε αρκεστεί σε αυτά. Είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Ελεύθερος» του Δ.Πουρνάρα άρθρο (29.1.1967) που προκάλεσε πάταγο, στο οποίο παρέθετε και «πρόσφατους τίτλους εφημερίδων» (σελ. 31-32 του βιβλίου του Γ. Καρανικόλα). Επιλέγω τους πιο χαρακτηριστικούς:

1.«Πρωτοφανείς γκαγκστερισμοί 38 μαινόμενων ρασοφόρων».
2.«Οι χρυσοθήρες δεσποτάδες αλληλοϋβρίζονται χυδαίως».
3.«Ο διαβόητος ομοφυλόφιλος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης».
4.«Ιερείς εκβιάζουν πολίτες υπό απειλήν».
5.«Ιερεύς αποπλανά νεάνιδας».
6.«Ιερωμένος χορεύει τον χορόν της κοιλίας εις λαϊκόν κέντρον».
7.«Αρχιμανδρίτης αρπάζει δι’ απάτης οικόπεδο δυο γυναικών και τας ξυλοκοπεί».
8.«Αρχιμανδρίτης έκλεψε πολύτιμον Ευαγγέλιον εκ του ναού».
9.«Αρχιμανδρίτης, ηγούμενος και αρχιερατικός επίτροπος, καταδικάστηκαν υπό του Πλημμελειοδικείου Καρδίτσης επί ομοφυλοφιλία».
10.«Ψευδορκία αρχιμανδρίτου για καταχρήσεις και ηθικά παραπτώματα».
11.«Πως εδολοφονήθη ψυχικώς και εξοντώθη τελικώς ο αρχιμανδρίτης Γεννάδιος Ορφανουδάκης».
12.«Βιαία προσαγωγή 2 Μητροπολιτών και 3 αρχιμανδριτών εις το δικαστήριον».
13.«Οικοδόμος ξυλοκοπεί ιεροδιάκονον που συνέλαβε μετά της συζύγου του».
14.«Κάθειρξις 6 ½ ετών εις έγγαμον ιερέαν δια βιασμόν 5έτιδος κορασίδος εντός του ναού».
15.«Ιερεύς συλλαμβάνεται εις λεωφορείον ασχημονών προς 14ετή έφηβον».
16.«Ο Άγιος Πέλλης κατηγορούμενος επί σοδομία αυτοκτονήσαντος ναυτόπαιδος».
17. «Απόπειρα στραγγαλισμού χαρτοκλέπτου κληρικού».
18.«Κατεδικάσθη ιερεύς που έστελνε ραβασάκια μέσα σε πρόσφορο εις έγγαμον ενορίτισσα».
19.«Κατεδικάσθη ιερεύς εις 8μηνον φυλάκισιν επί τεντυμποϊσμώ».
20.«Τέσσερις καλόγεροι έκλεπτον κατά σύστημα ιερά σκεύη».
21.«Σύλληψις ιερέως αρχαιοκαπήλου».
22.«Ιερεύς τραυματίζει δια πελέκεως τον αδελφόν του δια κτηματικάς διαφοράς».
23.«Να καθαιρεθεί ο στυγερός εγκληματίας ιερεύς Ξυλοκάστρου».
24.«Ιεράρχης απάντησε παρούσα κατά την εκφώνηση του ονόματός του».
25.«Η επιβράβευση του σκανδάλου της Μητρόπολης Λαρίσης».
26.Σεξουαλικόν σκάνδαλον η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών».
27.«Βράχος αναισθησίας ο Αρχιεπίσκοπος αντιπαρέρχεται ονειδισμούς και εμπτυσμούς».
28.«Καπηλικαί ύβρεις του μητροπολίτου Αμβροσίου κατά της Ι.Συνόδου και του Προκαθημένου».

Ο κ.Τσίπρας υμνεί την προκλητικά ζάπλουτη Εκκλησία, όσο κανείς άλλος πρωθυπουργός μέχρι σήμερα. Την φοροαπαλλάσσει σκανδαλωδώς σε καιρούς αφαίμαξης των πολιτών και καταπίνει τις αχάριστες προσωπικές προσβολές μητροπολιτών και ηγουμένων, που περιφρονούν προκλητικά όχι μόνο τη δική του εκδουλευτική ασημαντότητα, αλλά και το πολίτευμα. Παράλληλα προτιμά για τους γιούς του, την προτεσταντικής παράδοσης Σχολή Χιλλ, αντί της Ορθόδοξης Αθωνιάδας των «Ζαπατίστας». Νομίζω, αν θέλει να είναι συνεπής (O Τσίπρας στο Αγιον Ορος: «Οποιος δεν το έχει επισκεφθεί, αδικεί τον εαυτό του», 7.8.2014), πως οφείλει να εμπιστευθεί τα παιδιά του, εις χείρας του (υπό τους παιάνες του υπουργού κατά της Διαφθοράς Παπαγγελόπουλου) αθωωμένου μάρτυρος Εφραίμ Βατοπεδινού του Ακτήμονος και Αλεξίου Ξενοφωντινού του Κουροτρόφου. Πρόκειται για Ζαπατίστας, που οι υπέρ της Ορθοδοξίας αγώνες τους, τους έχουν οδηγήσει (προσωρινά) ακόμη και στης φυλακής τα σίδερα («..Αγιορείτης Ηγούμενος προφυλακίζεται για ‘απαγωγή’ στον Άθωνα 5 παιδιών από τα Τρίκαλα»).



ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ