Κατηγορητήριο

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017


Χρόνος: 15 Απριλίου 2011
Χώρος: Union Square, Νέα Υόρκη, μπροστά στα γραφεία της Bank of America.

Kατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του κινήματος Occupy Wall Street, ο δημοσιογράφος Chris Hedges εκφωνεί ένα χειμαρρώδες κατηγορητήριο σε βάρος του μισάνθρωπου, πρωτοφανώς παράλογου, άπληστου και άδικου, καταστροφικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
" Στεκόμαστε εδώ σήμερα μπροστά στις πόρτες ενός από τους ναούς του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Πρόκειται για έναν "ναό" όπου η απληστία και η δίψα για κέρδος αποτελούν τα ύψιστα ιδανικά, όπου η ατομική αξία καθορίζεται από την ικανότητα της συσσώρευσης πλούτου και δύναμης σε βάρος των άλλων, όπου οι νόμοι χειραγωγούνται, ξαναγράφονται και ακυρώνονται, όπου το ατέλειωτο μαγγανοπήγαδο της κατανάλωσης προσδιορίζει την ανθρώπινη πρόοδο, κι όπου η απάτη και το έγκλημα αποτελούν τα εργαλεία της δουλειάς!
Οι δυο πιο καταστροφικές δυνάμεις της ανθρώπινης φύσης -η απληστία και ο φθόνος- οδηγούν τους κεφαλαιοκράτες, τους τραπεζίτες, τους μανδαρίνους των πολυεθνικών εταιρειών και των ηγετών των δυο μεγαλύτερων πολιτκών μας κομμάτων όλους αυτούς που αντλούν κέρδος από αυτό το σύστημα. Τοποθετούν τους εαυτούς τους στο κέντρο της δημιουργίας. Περιφρονούν ή αγνοούν τα κλάματα των από κάτω από αυτούς. Μας αρπάζουν τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπειά μας και ανακόπτουν την ικανότητά μας για αντίσταση. Επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αιχμαλώτους στην ίδια μας τη γη. Θεωρούν τα ανθρώπινα όντα και την ίδια τη Φύση απλά εμπορεύματα, εκμεταλλεύσιμα μέχρι εξουθένωσης ή κατάρρευσης. Ο ανθρώπινος πόνος, οι πόλεμοι, η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, όλα αυτά αποτελούν για εκείνους απλά το "τίμημα των μπίζνες". Τίποτα δεν είναι για αυτούς ιερό. Ο άρχοντας του κέρδους είναι ο άρχοντας του θανάτου.
H ζωή για αυτούς σημαίνει αποκλειστικά προσωπικό κέρδος. Τα δεινά των φτωχών δεν είναι δική τους ανησυχία. Τα 6 εκατομμύρια των ανθρώπων που πετιούνται έξω από τα σπίτια τους δεν είναι δική τους ανησυχία . Οι δεκάδες εκατομμύρια συνταξιούχων των οποίων οι αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης έχουν εξαλειφθεί εξαιτίας της απάτης και της ανεντιμότητας της Wall Street δεν είναι δική τους ανησυχία. Η αποτυχία του να σταματήσουν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν είναι δική τους ανησυχία. Η δικαιοσύνη δεν είναι δική τους ανησυχία. Η αλήθεια δεν είναι δική τους ανησυχία. Ένα πεινασμένο παιδί δεν ειναι δική τους ανησυχία ".





antidras.blogspot.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ