Οι άστεγοι στην Οξφόρδη απειλούνται με πρόστιμα έως 2.800 ευρώ!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017



Οι άστεγοι που βάζουν τα υπάρχοντά τους μπροστά σε καταστήματα στην Οξφόρδη έχουν απειληθεί με πρόστιμα ύψους μέχρι £ 2.500 (2.800 ευρώ).

Οι νόμιμες ειδοποιήσεις έχουν προσκολληθεί πάνω σε τσάντες και υπνόσακους, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσαν να διωχθούν από το δημοτικό συμβούλιο της Οξφόρδης επειδή παραβιάζουν νόμους αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Οι ειδοποιήσεις γνωστοποιούν ότι το συμβούλιο θεωρεί πως η συμπεριφορά των αστέγων έχει «αρνητικό αποτέλεσμα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής». Οι παραβιάζοντας νόμους αντικοινωνικής συμπεριφοράς μπορεί να οδηγηθούν σε πρόστιμο ύψους μέχρι £ 2.500.

Η κίνηση επικρίνεται από τον πρώην σύμβουλο του νομού Larry Sanders, αδελφό του πρώην υποψήφιου αμερικανικού προέδρου Bernie Sanders. Ο Sanders δήλωσε ότι το βασικό πρόβλημα ήταν οι κυβερνητικές περικοπές και η στεγαστική κρίση.

Ο εκπρόσωπος της υγειονομικής και κοινωνικής φροντίδας για το πράσινο κόμμα δήλωσε: "Σε γενικές γραμμές, όλοι γνωρίζουν ότι τα ευάλωτα άτομα δεν βοηθούνται από πρόστιμα και παρενόχληση. Εάν κάτι βοηθά, είναι η καλοσύνη. Η χρήση της αντικοινωνικής νομοθεσίας για να εξαφανίσει τους άστεγους από τους δρόμους ενώ αρνείται να ανοίξει ξανά έναν ξενώνα αστέγων 50 ατόμων  στο κέντρο της πόλης δείχνει πόσο έχουν διαστρεβλωθεί οι προτεραιότητες του Εργατικού Συμβουλίου της Οξφόρδης", ανέφερε.

Η Οξφόρδη έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς αστέγων στη χώρα έξω από την πρωτεύουσα. Το 2015 μια ομάδα φοιτητικών συνδικάτων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έστειλε μια αναφορά για να πείσει το συμβούλιο να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για τον διωγμό των αστέγων.



ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ