ΔΝΤ: Υπερβολική η επιβάρυνση των χαμηλών εισοδημάτων στη Γερμανία.

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017


Να πράξει περισσότερα για την άρση των ανισοτήτων στη Γερμανία ζητά από το Βερολίνο το ΔΝΤ στη νέα έκθεσή του για τη γερμανική οικονομία η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τη «Handelsblatt».

Βάσει των στοιχείων της έκθεσης που προδημοσιεύει η εφημερίδα, το ΔΝΤ θεωρεί ότι η Γερμανία πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για την ενίσχυση της λεγόμενης «ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς». Αυτό φαίνεται να ζητά εδώ και καιρό η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Πρόκειται για ένα «μοντέλο, στο οποίο όλες οι εισοδηματικές κατηγορίες λαμβάνουν ένα δίκαιο μερίδιο από την αύξηση της ευημερίας. Προκειμένου περισσότεροι Γερμανοί να έχουν μερίδιο από την ανάπτυξη, το ΔΝΤ προτείνει στην έκθεσή του για τη Γερμανία μια σειρά μέτρων. Προτεραιότητα έχει η αύξηση των επενδύσεων.

Αναγκαία κρίνεται επίσης η αύξηση των μισθών, η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών στα επαγγέλματα, η αύξηση των φόρων ακίνητης περιουσίας, καθώς επίσης και η μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης», σημειώνει η «Handelsblatt».


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ