Αρνήθηκαν να εγχειρήσουν ασθενή γιατί δεν άντεχε το χειρουργικό κρεβάτι

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017


Απίστευτες καταστάσεις ζουν οι ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων. Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του σάιτ μας, σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αρνήθηκαν να χειρουργήσουν ασθενή, γιατί δεν άντεχε το βάρος του το χειρουργικό κρεβάτι.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν ο ασθενής να χρειαστεί να κάνει την επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο, πληρώνοντας από την τσέπη του το ποσό των 5.000 ευρώ για τα νοσήλεια και την εγχείρηση. Μάλιστα, ο ασθενής είχε πάθει σοβαρό κάταγμα στον ώμο στις 18 Νοεμβρίου 2016, παρέμεινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου έως και τις 23 Νοεμβρίου και τότε οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να τον χειρουργήσουν, γιατί δεν αντέχει το χειρουργικό κρεβάτι πάνω από 120 κιλά!

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η αιτία της μη εγχείρησης από το νοσοκομείο, το αναφέρουν στο ενημερωτικό σημείωμα του ασθενούς, για την πορεία της υγείας του!

Ο ασθενής δεν είχε τα λεφτά για να πληρώσει, αλλά αναγκάστηκε να δανειστεί από φίλους και γνωστούς, προκειμένου να εγχειριστεί.

Το εν λόγω θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε με έγγραφη αναφορά τόσο στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ κοινοποιήθηκε στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζητούμενο είναι αν θα πρέπει τώρα ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τη δαπάνη της εγχείρησης στην ιδιωτική κλινική, καθώς από υπαιτιότητα του Ταμείου δεν έγινε η εγχείρηση.

Βάση κοινής και όχι μνημονιακής λογικής, θα πρέπει ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενή να πληρώσει, αν όχι ολόκληρη, το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης. Άλλωστε, δεν ευθύνεται ο ασθενής που δεν έγινε η εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά το ίδιο το νοσοκομείο.


newreport.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ