Απάνθρωπες συνθήκες στη Σούδα της Χίου! Χωρίς ηλεκτρικό και νερό. Ξεκίνησε απεργία πείνας

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016


Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό βρίσκονται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο hot spot της Σούδας στη Χίο, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες.

Σύμφωνα με το politischios, το κέντρο φιλοξενίας είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τις τελευταίες δέκα μέρες, χωρίς να υπάρχει κάποια ειδοποίηση για το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα και τη θερμοκρασία στο νησί να φτάνει τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τις τελευταίες έξι μέρες δεν υπάρχει και νερό, κάνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων απάνθρωπες.
Επίσης, στο κέντρο φιλοξενίας, δεν υπάρχει επαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να είναι άρρωστα και να μην τα έχει δει γιατρός, ενώ οι πρόσφυγες καταγγέλλουν ότι τους μοιράζεται και κακής ποιότητας φαγητό.

Μέσα σε όλα αυτά, η οργή των προσφύγων ξεχείλισε και μετά από την πληροφορία που διέρρευσε ότι σε 15 μέρες θα ξεκινήσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων ατόμων έκαναν αίτηση για παροχή ασύλου.

Το  πρωί της Δευτέρας, περισσότεροι από 100 πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας και σήκωσαν πλακάτ, ζητώντας πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.Ο καταυλισμός από το πρωί της Δευτέρας περικυκλώθηκε από Αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του Λιμενικού ενώ απαγορεύθηκε από το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η είσοδος σε αυτόν για τους μη μετανάστες.


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ