Συνέλαβαν άστεγους που είχαν βρει καταφύγιο σε νοσοκομείο

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που έχοντας μείνει άστεγοι, βρίσκουν προσωρινό ασφαλές καταφύγιο σε δημόσια νοσοκομεία. Δώδεκα άστεγοι της Θεσσαλονίκης που πέρναγαν τις νύχτες τους στο Ιπποκράτειο όμως συνελήφθησαν, έπειτα από καταγγελίες για δημιουργία «εστιών μόλυνσης».

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε ειδική επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 άτομα τα οποία, παρά τις συστάσεις να μετακινηθούν σε δομές φιλοξενίας, εξακολουθούσαν να μένουν μέσα σε χώρους του νοσοκομείου.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, οι άστεγοι είχαν καταλάβει χώρο του υπογείου και είχαν μετακινήσει νοσοκομειακό υλικό, διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία του Ιπποκρατείου.

Πάντως, χωρίς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την μακρόχρονη παραμονή τους, άστεγοι του δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο, μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οπότε και προβλέπεται ότι θα διαρκέσει το ψύχος.



Σημείωση ιστολογίου :

Αυτό είναι το μοναδικό υπνωτήριο αστέγων στη Θεσσαλονίκη. Εβδομήντα κλίνες σε μια πόλη με πληθυσμό κοντά στο εκατομμύριο. Αν κάποιος βρεθεί ξαφνικά άστεγος και παγώσει μέσα στη νύχτα, δεν υπάρχει καταφύγιο. Θα πρέπει να έχει μαζί του όλα τα χαρτιά που απαιτούνται (βλ. πίνακα) και αν είναι τυχερός να υπάρχει κενή θέση, θα τον φιλοξενήσει η ΜΚΟ στο υπνωτήριο της. 
Μάλιστα φαίνεται ότι τα κονδύλια ΕΣΠΑ δεν επαρκούν για το μοναδικό υπνωτήριο αστέγων στην πόλη, και ζητούν από τους πολίτες να προσφέρουν σε είδος. 
Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της αστικής μας δημοκρατίας, της 'αριστερής' κυβέρνησης, του Δημάρχου, του ιδρύματος Νιάρχου, του Σόρος και όλων όσων βοήθησαν να επιτευχθούν αυτά τα λαμπρά  αποτελέσματα.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ