Άρχισαν τα παιχνίδια τους οι φαρμακευτικές εταιρείες

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020


Άρχισαν τα παιχνίδια τους οι φαρμακευτικές εταιρείες για το εμβόλιο του covid 19

Τη στιγμή που υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, για να διαπιστωθεί εάν το εμβόλιο προσφέρει κάτι στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και αν είναι ασφαλές για το σύνολο του πληθυσμού, ερευνητές και φαρμακευτικές εταιρείες ανακοινώνουν θετικά αποτελέσματα για τη δημιουργία εμβολίου για τον κορονοϊό.

Με μόλις 1.077 δείγματα, κάνουν λόγο για θετικά αποτελέσματα, την ώρα που όλη η επιστημονική κοινότητα τονίζει ότι πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος για να διαπιστωθεί η ωφελιμότητα του εμβολίου.

Να σημειωθεί ότι η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, που ανακοίνωσε τα «αισιόδοξα» αποτελέσματα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι από τις εταιρείες στις οποίες μετέχει ο Bill Gates με συμφωνίες παραγωγής, που στόχο έχουν τη δημιουργία δύο δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις της AstraZeneca, ήδη διάφορες χώρες προχωρούν σε προαγορές. Χαρακτηριστικά, η Αγγλία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Την ίδια ώρα, προς επιβεβαίωση “των παιχνιδιών” που παίζονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και τα γεωπολιτικά παιχνίδια των κρατών που μεταχειρίζονται τον κορονοϊό ως ένδειξη υπεροχής, η εταιρεία CanSino μαζί με τη στρατιωτική ερευνητική ομάδα της Κίνας, αναφέρει και αυτή ότι έχει βρει εμβόλιο το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας.

Και η Γερμανία όμως, για να μη χάσει την πρωτοκαθεδρία, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την φαρμακοβιομηχανία Pfizer, έχει βρει και αυτή εμβόλιο το οποίο επέφερε ανασοαπόκριση σε ασθενείς στους οποίους δοκιμάστηκε.

Περιττό να σημειωθεί, ότι οι ανακοινώσεις για τα εμβόλια αποτέλεσαν εφαλτήριο για την εκτόξευση των φαρμακευτικών εταιρειών στα χρηματιστήρια.


 crashonline.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ