Ο George Soros πίσω από την Greta Thunberg

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Η Greta Thunberg έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή λόγω της δράσης της ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Όλα άρχισαν το 2018 όταν ξεκίνησε μόνη της μια σχολική κινητοποίηση, πηγαίνοντας έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο με διαφορετικές πινακίδες, προσπαθώντας να διαμορφώσει την κοινή γνώμη και να προσελκύσει νέους ανθρώπους.

Τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης της Σουηδίας αγκάλιασαν αμέσως το -ενός κοριτσιού- κίνημα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και έγραψαν αρκετά άρθρα σχετικά με αυτό.

Λίγοι πολίτες της Σουηδίας θα μπορούσαν τότε να φανταστούν τι θα συνέβαινε το μέλλον - αρκετά σύντομα η
Thunberg συναντήθηκε με τον Πάπα, μίλησε μπροστά στα Ηνωμένα Έθνη και μάλιστα προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης.
 

Το μοναχικό δεκαπεντάχρονο κορίτσι έγινε παγκοσμίως διάσημο, μέσα σε μια νύχτα, όταν τα διεθνή συμβατικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αναφέρουν για την δεκαπενθήμερη σχολική δράση της. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ την προσκάλεσε μάλιστα και σε μια συνάντηση για το κλίμα στη Βιέννη.

Ποια είναι αυτή η νεαρή ιδεαλίστρια; Η Greta Thunberg είναι τώρα 16 ετών, κόρη διάσημου τραγουδιστή όπερας και της αριστερής φιλελεύθερης ακτιβίστριας Marlena Ernman, η οποία παρασκηνιακά βοήθησε την κόρη της να ξεκινήσει.

Η Thunberg απέκτησε σύντομα και προσωπική μάνατζερ - μια γνωστή κλιματική ακτιβίστρια από τη Γερμανία με το όνομα Luisa-Marie Neubauer. Πόσες πιθανότητες έχει μια νεαρή κοπέλα που ξεκινά σχολική κινητοποίηση έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, να πείσει μαθητές από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής; Και πόσο συχνά οι 16χρονες έχουν προσωπικούς μάνατζερ;

Η Luisa-Marie Neubauer, φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο μαζί με τη Γκρέτα, στις δύο άμεσες κλιματικές δράσεις παγκοσμίως που ανήκουν στον οργανισμό "One Foundation".
 

Το "One Foundation" έχει αρκετούς γνωστούς πλούσιους χρηματοδότες, όπως ο Bono καθώς και ο Bill και η Melissa Gates. Ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό όνομα είναι αυτό του δισεκατομμυριούχου ολιγάρχη George Soros, γνωστός κερδοσκόπος και ίσως ακόμα πιο γνωστός ως πατέρας του παγκόσμιου, ριζοσπαστικού και αριστερού φιλελεύθερου λόμπι και του ακτιβιστικού δικτύου «Open Society», υποστηρίζοντας χιλιάδες ΜΚΟ.




 freewestmedia.com
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ