«Στην Ελλάδα συντελείται ιστορικό και πολιτικό πραξικόπημα»

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019



Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στο Σύνταγμα αυτή την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι.

«Η χώρα μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στην Ελλάδα συντελείται ιστορικό και πολιτικό πραξικόπημα, εκχωρείται ιστορία χιλιάδων ετών με αυτή τη συμφωνία παρά την εναντίωση του ελληνικού λαού. Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Απέχουμε από κάθε πράξη διχασμού, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε κάθε ενέργεια που στοχοποιεί πρόσωπα βουλευτές και κόμματα» λέει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αθανασιάδης, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας και καταλήγει:

«Απέχουμε από ό,τι διαχωρίζει το λαό μας. Δευτέρα 21 Ιανουαρίου η ομάδα αγωνιστών θα βρεθεί με άλλους φορείς στις Πρέσπες όπου θα υπογράφει το πρακτικό μη αναγνώρισης της συμφωνίας των Πρεσπών».

«Θα είμαστε όλοι εκεί την Κυριακή με όλες μας τις δυνάμεις. Να διατρανώσουμε πως αυτό που γίνεται είναι άμεση επίθεση στην πατρίδα. Τη Δευτέρα θα γίνει μια συμβολική πορεία από τις Πρέσπες στις 13.00 το μεσημέρι. Εκεί θα ανοιχτεί ένα δημόσιο πρακτικό που θα δηλώνουν επίσημα ενυπόγραφα και δημόσια ότι δεν αναγνωρίζουν αυτή τη συμφωνία. Η κατάληξη της πορείας θα είναι στο Σύνταγμα μέρες αργότερα πιθανόν στο τέλος της άλλης βδομάδας. Σε κάθε πόλη απο όπου θα περάσει η πορεία θα υπάρχουν εκδηλώσεις με ειρηνικό πάντα τρόπο. Καλούμε τους πολίτες να έχουν μαζί τους μόνο την Ελληνική σημαία. Καλούμε όλους με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους να έρθουν να δηλώσουν με τη συμμετοχής τους αυτό που πάνω από 90% εκφράζουμε ως ελληνικός λαός, ότι δεν θα αποδεχτούμε και αρνούμαστε τη σχεδιασμένη και εκτελούμενη συμφωνία» είπε ο συνδιοργανωτής κ. Γιάννης Μαλταμπές.




newsbeast.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ