Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από την Ζ. Κωνσταντοπούλου, για το «Ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης»

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018


Μηνυτήρια αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας»

Πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στις 23 Ιουλίου κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επικεφαλής της «Πλεύσης ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατάθεσε σήμερα μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της κίνησης Διαμαντή Καραναστάση.

Στην αναφορά της που απαριθμεί 17 σελίδες, η κυρία Κωνσταντοπούλου περιγράφει σειρά αξιοποίνων κακουργηματικών πράξεων όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και έκθεση κατά συρροή από την οποία επήλθε θάνατος ή βαριά βλάβη της υγείας.
Πλέον, η αναφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και αναμένεται να συσχετιστεί στη μεγάλη έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναζητώντας τα αίτια και τους υπεύθυνους της μεγάλης καταστροφής, που στοίχισε τη ζωή σε 90 άτομα.
Η εισαγγελική έρευνα προχωρά, κατά πληροφορίες με γοργούς ρυθμούς και ο κατάλογος των μαρτύρων διευρύνεται κάθε ημέρα καθώς πρόσωπα που εξετάζονται φέρονται να δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία που βοηθούν ουσιωδώς στην αναζήτησή ποινικών ευθυνών.
Μάλιστα, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία οι επικοινωνίες που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που.
Επίσης, χρήσιμα συμπεράσματα φέρεται να απεκόμισαν από την αυτοψία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή στις καμένες περιοχές για έξι και πλέον ώρες οι εισαγγελείς παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

«Ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης»


Τώρα, η κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για «ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης», δήλωσε πως με την αναφορά της στρέφεται κατά κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών προσώπων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των οποίων πράξεις και παραλήψεις συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο δεκάδων πολιτών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
« Στους θανάτους αυτούς, στους βαρείς τραυματισμούς και στον κίνδυνο ζωής συντέλεσε με τρόπο καθοριστικό σειρά πράξεων και παραλήψεων της κυβέρνησης, της περιφέρειας Αττικής αλλά και του Δήμου Μαραθώνα, της ηγεσίας της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, κατά παράβαση των υπηρεσιακών και θεσμικών τους καθηκόντων, με πλήρη επίγνωση του κινδύνου απώλειας ανθρωπίνων ζώων και με την κυνική αποδοχή πραγμάτωσης αυτού του κινδύνου» επισημαίνει χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.
«Παρά τον υψηλό βαθμό κινδύνου, που ήταν γνωστός ακόμη και στον Πρωθυπουργό, οι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ήταν εντελώς ανέτοιμοι και εκτός μάχης» αναφέρει και προσθέτει: «Το παράπονο των επιζώντων όλων των ηλικιών ήταν « Δεν μας είπε κανείς τίποτα, δεν χτύπησε η καμπάνα δεν ακούσαμε μια σειρήνα...».



lawandorder.gr 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ