FAZ: De facto τέταρτο Μνημόνιο η απόφαση του Eurogroup, θα ακολουθήσει και πέμπτο

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018


Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ στοιχίζει πολλά δις. H επένδυση θα μπορούσε να αποδώσει στο μέτωπο του προσφυγικού αν εφαρμοζόταν πλήρως η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας από τις ελληνικές αρχές, γράφει η FAZ.

Η απόφαση του Eurogroup τον Ιούνιο για επιμήκυνση της αποπληρωμής των πιστώσεων προς την Ελλάδα για μια δεκαετία αποτελεί de facto ένα τέταρτο πρόγραμμα, γράφει σε πρωτοσέλιδο σχόλιο η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Τα όρια και τα σύνορα της Ελλάδας».


Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί:
Στο τέλος αυτού του τέταρτου ανεπίσημου προγράμματος θα ακολουθήσει αναπόφευκτα και πέμπτο: είτε υπό τη μορφή επιπλέον επιμήκυνσης, είτε υπό τη μορφή ενός κουρέματος. Αυτό είναι το τίμημα που θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι στην Ευρωζώνη για την κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ με τη βοήθεια δισεκατομμυρίων. Όποιος όμως δεν διαμορφώνει εικόνα για τον κόσμο που τον περιβάλλει μέσα από ταμπέλες excel και αναλύσεις βιωσιμότητας του χρέους διαπιστώνει ότι υπάρχουν παράλληλα πλήθος πολιτικά επιχειρήματα υπέρ του να μην αφεθεί στην τύχη της αυτή η χώρα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.



economy365.gr 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ