Παπαδημούλης: Ασπιρίνη η επιμήκυνση

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018


Η πρόταση των Γερμανών είναι «ασπιρίνη» σε μια βαριά ασθένεια


Χωρίς ένα γενναίο, δραστικό «κούρεμα» του χρέους, είναι αδύνατο να καταστεί βιώσιμο το χρέος και να επιστρέψει η Ελλάδα σε συνθήκες ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Αυτό που προτείνουν οι Γερμανοί για επιμήκυνση της αποπληρωμής τους χρέους με χαμηλότερα επιτόκια, είναι «ασπιρίνη» σε μια βαριά ασθένεια.

Αν υιοθετηθεί, θα μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία χρέους για δεκαετίες και θα μεταφέρει το υπέρογκο χρέος στις πλάτες της επόμενης γενιάς που ήδη πληρώνει με πολύ μεγάλη ανεργία και μετανάστευση. 

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή το χρέος είναι στο 175% του ΑΕΠ, όταν πριν μπούμε στα Μνημόνια, ήταν περίπου 125% του ΑΕΠ.

Είναι τραγικό, ενώ οι αριθμοί είναι συντριπτικοί και ενώ ολοένα και περισσότεροι υποστηρίζουν την ιδέα του «κουρέματος», η ελληνική κυβέρνηση, δια του κ.Στουρνάρα, να μην το διεκδικεί.

Εκτός των άλλων, η διαρκής μετάθεση του θέματος στο μέλλον έχει πολύ αρνητικές συνέπειες, διότι διατηρεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, που επηρεάζουν αρνητικά τα πάντα, ακόμη και την τραπεζική ρευστότητα.

 ecoleft.gr


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ