ΠΡΑΤΤΩ για Φίλη και 53 : Ενδοτισμός χωρίς όρια

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018




«Δεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία … Βοηθά την Τουρκία να καθιστούμε ως κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης την υπόθεση της ταλαιπωρίας των στελεχών του στρατού» ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο π. υπουργός Νίκος Φίλης από τον… καναπέ του.

Ο π. υπουργός προσπαθεί να μας πείσει ότι η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών είναι απλά ένα θέμα ταλαιπωρίας τους και τίποτε περισσότερο. Μάλιστα το κάνει ακόμη «καλύτερο» λέγοντας ότι «δεν είναι αυτό το μείζον… Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, τους ενδιαφέρει η ειρήνη, η ηρεμία, τους ενδιαφέρει η οικονομία». Κατά τον πρώην υπουργό η σύλληψη δύο στρατιωτικών που προστάτευαν τα σύνορα της πατρίδας είναι απλά ένα θέμα ταλαιπωρίας και δεν είναι μείζον. Θεωρεί μείζον το θέμα της οικονομίας και λογικά είναι ικανοποιημένος και αυτός όπως και ο υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος που είχε εκφράσει περιχαρής την ικανοποίηση του για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης που συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και της πρώτης κατοικίας από όλους τους φορείς ιδιωτικούς και δημόσιους χωρίς καμία προστασία…

Είναι γνωστό ότι υπάρχει μια μικρή μερίδα στελεχών στην Αριστερά που έχει τη φιλοσοφία ότι στο πλαίσιο της καλής γειτονίας με τις χώρες που συνορεύουμε, έχουν πάντα δίκιο οι γείτονες, σε όσα διεκδικούν και εμείς θα πρέπει να ενδίδουμε άμεσα και χωρίς αντίδραση για να μην στενοχωρήσουμε, αγάδες και πολυχρονεμένους πασάδες…

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το πρόσφατο κείμενο – ντροπή των 53, για άμεση λύση στο Σκοπιανό, που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «… το μείζον και προαπαιτούμενο είναι οι διεθνείς εγγυήσεις και όχι η συνταγματική αλλαγή, να συσταθεί μια επιτροπή υποστήριξης της επίλυσης του μακεδονικού χωρίς προϋποτιθέμενη αλλαγή του συντάγματος της FYROM… Ειδικά η δική μας πλευρά, και εφόσον ισχύει ότι ο αλυτρωτισμός εκφράζεται με την υπονόηση ή την αναφορά στην πιθανή τροποποίηση των συνόρων, οφείλει να ξεκαθαρίσει πώς και γιατί εκτιμά, ότι υπάρχει η σχετική υπονόηση ή αναφορά στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ». Κανείς εκ των 53 και των δορυφόρων τους δεν άκουσε για Μακεδονική γλώσσα, Μακεδονική ιθαγένεια, Μακεδονικό Έθνος, στα άρθρα 4 και 7 του Συντάγματος της FYROM. Ούτε βέβαια πρόσεξαν ότι στο άρθρο 49 αναφέρεται πως: « η Δημοκρατία ενδιαφέρεται για το καθεστώς και τα δικαιώματα εκείνων των προσώπων που ανήκουν στον Μακεδονικό Λαό σε γειτονικές χώρες καθώς και για τους εκπατρισμένους Μακεδόνες».

Και βέβαια για να μην υπάρχει έστω και υποψία αμφισβήτησης των επιδιώξεών τους στο ίδιο κείμενο αναφέρουν: «πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η πραγματικότητα, εάν και εφόσον η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά είχαν αδράξει με αποφασιστικότητα το πλαίσιο συμφωνίας που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στο Κραν Μοντανά τον πρόσφατο Ιούλιο». Δηλαδή να παραμείνουν τα τούρκικα στρατεύματα στην Κύπρο και η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Απλά ντροπή…




Στάθης Διομήδης
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ