Πλειστηριασμοί: ΜΑΤ και τρομοκρατικές προσαγωγές από την κυβέρνηση

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018



Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έδωσε την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 μία νέα αγωνιστική απάντηση στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που θα φτάσουν από τώρα μέχρι το 2021 στις 130.000 σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της. Το χαρακτηριστικό ήταν και πάλι η πρωτοφανής αστυνομοκρατία, αφού η κυβέρνηση επιστράτευσε πολλές διμοιρίες ΜΑΤ, για να “φυλάξουν” από τους διαδηλωτές τις πόρτες των πολυκατοικιών, που στεγάζουν τα δυο συμβολαιογραφεία, τα οποία διενεργούσαν αυτούς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Παρόλ’ αυτά, πολιτικοί και εργατικοί φορείς και οργανώσεις, όπως η ΛΑΕ, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , μέλη του ΜΕΤΑ κ.λπ., συγκεντρώθηκαν μπροστά σε συμβολαιογραφείο Αθήνας επί της Ακαδημίας 85, στο οποίο γινόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Alpha Bank για μικρό κατάστημα 35 τ.μ. στην Καλλιθέα, για χρέος 71.525 €, με αξία/τιμή πρώτης προσφοράς 28.000 € και που κάτω από την αγωνιστική πίεση του κινήματος, ανεστάλη. Την ίδια ώρα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» είχαν διοργανώσει συγκέντρωση κατά ηλεκτρονικού πλειστηριασμού μικρού διαμερίσματος, 66,5 τ.μ., με επισπεύδον κερδοσκοπικό FUND, που γινόταν σε συμβολαιογραφείο Αθήνας επί της Καποδιστρίου 18, για χρέος 69.609 €, με αξία/τιμή πρώτης προσφοράς 33.000 €.

Το κλίμα αστυνομοκρατίας έφτασε σε ακραίο σημείο με την προσαγωγή στην Καποδιστρίου 18, 8 μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω», τα οποία μεταφέρθηκαν με περιπολικά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Αμέσως μετά από αυτές τις τρομοκρατικές προσαγωγές αντιπροσωπεία από τους διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών μετέβησαν στη ΓΑΔΑ και πραγματοποίησαν διάβημα για την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Στον παρακάτω πίνακα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φαίνονται καθαρά τα ψέματα της κυβέρνησης και κυρίως των Τσίπρα – Κοντονή – Τσακαλώτου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ούτε ακίνητα αξίας μικρότερης των 300.000 €.




ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ