Προκλητική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016






Με την «καθιερωμένη» απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο προασπίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ και στην Πράσινη Ενέργεια. 

Το σχέδιο νόμου είναι ενταγμένο στις γενικότερες κατευθύνσεις της ΕΕ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και έχει ως τίτλο «Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης - Διατάξεις για το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των κλάδων προμήθειας και διανομής στην αγορά του φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο έρχεται να διαμορφώσει ένα νέο σύστημα, με το οποίο διατηρείται και ενισχύεται το καθεστώς των εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς Ενέργειας των ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ (Σταθμοί Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης). 

Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, παρέχοντας εγγυημένες τιμές για την ηλεκτρική ενέργεια που αγοράζει από αυτούς. Μάλιστα, το βάρος για τη στήριξη των καπιταλιστών φορτώνεται στα λαϊκά νοικοκυριά που πληρώνουν συγκεκριμένο χαράτσι για τις ΑΠΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.










902.gr

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ