Κυβίστηση στον κύβο

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015



Η κυβέρνηση φαίνεται να απομακρύνεται από το ενδεχόμενο της διενέργειας δημοψηφίσματος. Έχει αποφασίσει, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να αρθεί το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.

Τι εννοούν όμως.
Πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις και οι απαιτήσεις των δανειστών;
Όχι βέβαια, τέτοια σκέψη θα ήταν ανόητη. Πλέον οι δανειστές είναι σε πλεονεκτική θέση αντιλαμβανόμενοι και εν όψει άδειων ταμείων, ότι  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί άτακτα από τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει. Ότι δεν έχει καμία εναλλακτική λύση, έχει παραδοθεί άνευ όρων και έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στη μεγαλοψυχία των ετέρων.

Συνεπώς όταν αναφέρονται σε πολιτικές πρωτοβουλίες προφανώς εννοούν στο εσωτερικό της χώρας. Να οργανώσουν ένα κλίμα πολιτικής συναίνεσης μέσα στο κοινοβούλιο ώστε να περάσουν τα νέα μνημονιακά μέτρα μέσα σε ένα κλίμα ευρείας αποδοχής-συνενοχής  που θα τους έδινε και μια αίσθηση δημοκρατικής νομιμοποίησης, έστω και υποκατάστατου αυτής αλλά και ένα άλλοθι μιας υπερκομματικής ανάληψης πολιτικής ευθύνης.(Για τη σωτηρία της χώρας... πάντα).
Δεν θα είναι άλλωστε και τόσο δύσκολο για την κυβέρνηση να βρει ανταπόκριση και στα υπόλοιπα κόμματα που εκπροσωπούν τη διεφθαρμένη ελίτ της χώρας και την αστική αφρόκρεμα των παρασιτικών  γερμανόδουλων μπουμπούκων, η οποία δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

 Ποια θα είναι η τύχη των κόκκινων γραμμών όμως; Είναι δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση να τις εγκαταλείψει; Όχι φυσικά, κάτι τέτοιο θα έπληττε ανεπανόρθωτα  το κύρος της αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αποφάσισαν λοιπόν τα κυβερνητικά στελέχη να τις μετατοπίσουν λιγάκι πιο αριστερά. Προς τη μεριά του λαού και απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις του.
Θέλεις νεαρέ αύξηση του κατώτατου μισθού; Δεν γίνεται.. είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.
 Θέλεις συνταξιούχε κάτω των 500 ευρώ 13η σύνταξη; Είναι κόκκινη γραμμή.
Θέλεις μείωση του ΦΠΑ στο 14-16% ; Πάρε μια αύξηση στο 18-23%.
Ε δεν πιστεύω να θέλεις και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Μην είμαστε λαϊκιστές...
 Θέλεις να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ; Δεν γίνεται, είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.
Θέλεις να είναι ελεύθερες οι παραλίες να πηγαίνεις για μπάνιο με την οικογένεια σου; Είναι κόκκινη γραμμή.
Θέλεις να μην πληρώνεις για τα κερατιάτικα της διαπλοκής; Κόκκινη γραμμή.

Α και που'σαι.. ακόμα δεν τέλειωσε η διαπραγμάτευση!!! Υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη εντιμότητα στο συμβιβασμό. Όπως είπαν οι θεσμοί, η διαπραγμάτευση τώρα ξεκίνησε. Και όπως γνωρίζουμε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
Καλή τους όρεξη λοιπόν...


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ