Το 1,8 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Λ.Μπόμπολας δεν δικαιολογείται από την οικονομική του κατάσταση

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Νέα τροπή στην υπόθεση του διευθύνοντα σύμβουλου της Ελλάκτωρ, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς το όνομα του φιγουράρει στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Μπόμπολας οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές για φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και παρόλο που είχε κληθεί να πληρώσει, αρνήθηκε. Αυτό που δημιούργησε ερωτηματικά στις αρχές είναι πώς ο κ. Μπόμπολας βρήκε μέσα σε λίγη ώρα το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κατέθεσε στο ταμείο του Δημοσίου, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής δεν έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα.


Έτσι, ξεκινά νέα έρευνα από τις φορολογικές αρχές και τα προβλήματα για την οικογένεια Μπόμπολα μεγαλώνουν.

Οι αρμόδιες αρχές περιμένουν την εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα που θα τους δίνει το δικαίωμα να αρχίσουν έρευνα που θα πιστοποιεί ότι είναι νόμιμα τα 1,8 εκατ. ευρώ που κατέθεσε ο κ. Μπόμπολας για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.


Η έρευνα θα έχει ως επίκεντρο μόνο το ποσό της κατάθεσης που έγινε στην εφορία. Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα που έχει γίνει δείχνει ότι ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ.


 http://www.sofokleousin.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ