Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ο Λεωνίδας Μπόμπολας και αφέθηκε ελεύθερος με προκαταβολή 1.800.000 ευρώ.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδας Μπόμπολας, αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως κατέβαλε το ποσό του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία ως προκαταβολή και πριν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του. Το όνομά του βρισκόταν στη Λίστα Λαγκάρντ και η υπόθεση αφορά 2 εκατομμύρια ευρώ που δεν διευθέτησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επεσήμαναν στον επιχειρηματία, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Τα αδικήματα τα οποία θα αποδίδονται σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία είναι αυτά της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Στον αδερφό του, Φώτη Μπόμπολα, έχει καταλογιστεί ποσό ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο και κατεβλήθη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι πρόεδρος της κατασκευαστικής «αυτοκρατορίας» ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Παρόλο που η αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψή του ο ίδιος, πριν λίγα λεπτά, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter πως όσα γράφονται είναι αναληθή και ότι απλά ρύθμισε αυτοβούλως κάποιες φορολογικές του εκκρεμότητες.

Όσα γράφονται είναι αναληθη.Φορολογικές εκκρεμότητες έχω όπως όλοι και πήγα ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ και σαν καλός πατριώτης να τις ρυθμίσω. Καμία σύλληψη — Λεωνίδας Μπόμπολας (@islandlayer) April 22,

http://left.gr 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ