Εθνική μειοδοσία και η πολιτική απάτη της Πρότασης δυσπιστίας

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ερήμην του Λαού αποδοχή Κυβερνητικής πρότασης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συμφωνία εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων, ως «Βόρεια Μακεδονία», με ανιστόρητη ενδοτική συναίνεση για την εθνότητα «Μακεδονική» όπως και τη γλώσσα, με όποιες αδιάφορες υποσημειώσεις (Συμφωνία άρθρο 1,3 ), αποτελεί εθνική μειοδοσία, με απροσδιόριστες και αχαρτογράφητες συνέπειες σε βάθος χρόνου, τις οποίες θα αναλύσουμε σε επόμενη ειδική μελέτη.

Η συμφωνία αυτή γίνεται ερήμην του Λαού ως Κυβερνητική πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συμφωνία εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων, ως «Βόρεια Μακεδονία», με ανιστόρητη ενδοτική συναίνεση για την εθνότητα «Μακεδονική» όπως και τη γλώσσα, με όποιες αδιάφορες υποσημειώσεις (Συμφωνία άρθρο 7 ). Αυτό αποτελεί ένα ιστορικό εθνικό έγκλημα και παγκόσμια ντροπή των Ελλήνων, με απροσδιόριστες και αχαρτογράφητες συνέπειες σε βάθος χρόνου, τις οποίες θα αναλύσουμε σε επόμενη ειδική μελέτη .

Από την άλλη όμως, θα πρέπει να τονιστεί η μεγάλη απάτη που πραγματώνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, να φέρει δηλαδή το μεγαλοπρεπές αυτό σχέδιο, την πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση για τη συμφωνία Τσιπρα-Ζαεφ! Πότε; μετά την ψήφιση του Σχεδίου του 4ου Μνημονίου (συνέχεια και τροποποιήσεις της δανειακής συμβάσεως του 2015 ), που και ο ίδιος ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευση θα το ήθελε, και φυσικά τον διευκολύνει, γιατί; :

Πρώτον, γιατί τον διευκολύνει αφού το ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τελεί εν αναμονή της εναλλαγής στην εξουσία, αφού γι’ αυτόν το κράτος έχει συνέχεια, άρα καλώς ψηφισμένα όλα με το Λαό υπόδουλο, και για το οποίο άλλοι φταίνε γι’ αυτό και όχι πάντως η ΝΔ.

Δεύτερον γνωρίζοντας ότι η συμφωνία για τα Σκόπια θα έλθει για κύρωση πολύ αργότερα, εκμεταλλεύεται τώρα τα αισθήματα του Λαού και παρέχει την ευκαιρία στον Τσίπρα να επιβεβαιώσει την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής και να προχωρήσει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τούτο δε διότι, με τον τρόπο αυτό οι ΑΝΕΛ, που υποτίθεται ότι δεν θα στηρίξουν τη συμφωνία, δεν θα εκδηλώσουν τώρα αυτή την αντίθεση, καθότι τώρα δεν κρίνεται αυτό γι’ αυτούς, όσο κι’ αν είναι πρόσχημα, παρά κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν.

Τώρα θα βάλουν πλάτη να μην πέσει η Κυβέρνηση. Γιατί γι’ αυτούς τώρα που συζητείται η δυσπιστία, τίθεται ζήτημα υπάρξεως της κυβέρνησης, αφού τη Συμφωνία, όταν αυτή θα έλθει, θα την καταψηφίσουν!! Ανεξάρτητα αν με το νέο Όνομα τώρα ως Βόρεια Μακεδονία δηλαδή, θα εισέρθει σε διεθνείς οργανισμούς όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ , ακυρώνοντας το μοναδικό όπλο της Ελλάδας, την δυνατότητα Veto που έχει.

Έτσι ο κ. Μητσοτάκης με «ένα σμπάρο» έχει «δυο τρυγόνια»: πέρασε γι’ αυτόν ανώδυνα η συμφωνία για τα μέτρα από τους αντιπάλους του και φαίνεται δε, και Πατριώτης χωρίς Αιτία, αγωνιζόμενος τάχα για την Μακεδονία και τη συμφωνία με τα Σκόπια! Δεν γνωρίζει όμως ή του διαφεύγει ότι δίδει παράλληλα την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να θριαμβολογεί και στους ΑΝΕΛ να αποκτήσουν αιτιολογία για τη στάση τους. Το ΚΚΕ δήλωσε ότι αποχωρεί για να βοηθήσει στην πτώση..!!!! Έτσι όλα είναι καλά και όλα είναι Ωραία…!!

Ο Λαός όμως δεν τρώει κουτόχορτο!! Είναι από τις λίγες φορές που έχει κατανοήσει απόλυτα ότι το όλον του πολιτικού συστήματος εξουσίας είναι έξω και πέρα από τη δική του Βούληση. Γι’ αυτό ο Αγώνας του θα είναι πλέον διαρκής και ανένδοτος προς άπασας τας κατευθύνσεις .

Η ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία αποτελούν DNA του Ελληνικού Λαού, τη σκλαβιά δεν την μπορεί μα ούτε και τους Εφιάλτες.

Αυτός ο Ανένδοτος αγώνας του Λαού θα είναι αγώνας ανάκτησης της εθνικής του αξιοπρέπειας και της δικής του Λαϊκής κυριαρχίας, για μια Ελλάδα λεύτερη, Εθνικά Κυρίαρχη και Δημοκρατική και απόδοση ευθυνών.





Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.
epamhellas.gr 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ