Μουχλιασμένα τρόφιμα μοίρασε σε άπορους το υπουργείο Εργασίας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016




​Μουχλιασμένα τρόφιμα θέλησε να μοιράσει το υπουργείο Εργασίας σε άπορους συμπολίτες μας στο πλαίσιο προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας απόρων. Οι καταγγελίες τους σοκάρουν.

Tα όσα λέει στην κάμερα του Star η κυρία Ιωάννα από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, μόνο ντροπή προκαλούν.

«Αισθάνθηκα πολύ ξεφτίλα. Και στο ζώο δε θα του δώσεις χαλασμένο. Η κατάσταση ήταν απελπιστική, δηλαδή χάλια. Λένε ότι θα δώσουν και κοτόπουλα και χοιρινό και μοσχάρι. Όλα αυτά θα είναι σε τέτοια κατάσταση; Ευχαριστώ πολύ, δε θα πάρω», τόνισε.

Πρόκειται για πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε με 270 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετοχή έχουν και τα δημόσια ταμεία με επιπλέον 73 εκατ. ευρώ. Πολλά λεφτά για μουχλιασμένα προϊόντα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας, γι΄αυτό και σε πολλές περιπτώσεις οι δήμοι τα έστειλαν πίσω.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν στο βαθμό της αποσύνθεσης. Μύριζαν άσχημα και έτρεχαν ζουμιά από τα σάπια προϊόντα. Τα ξεχωρίσαμε και ήδη τα έχουμε επιστρέψει ως απαράδεκτα», ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκέων, Σίμος Δανιηλίδης.

Προμηθευτής της συγκεκριμένης παρτίδας είναι η ένωση εμπόρων της κεντρικής λαχαναγοράς της Αθήνας, η οποία ισχυρίζεται ότι παρέδωσε στις 24/3 σε άριστη κατάσταση. Η διανομή στους απόρους όμως, έγινε 8 ημέρες αργότερα κι όπως μας λένε οι ίδιοι, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η συντήρηση των ευπαθών προϊόντων.

«Έστειλαν στους φτωχούς τα σάπια προϊόντα που ξέμειναν από τις εξαγωγές», απαντούν οι δημοτικές αρχές της Θεσ/κης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ετικέτες στις συσκευασίες των πορτοκαλιών ήταν γραμμένες στα σέρβικα. Η εξήγηση που δίνει το Υπ. Εργασίας;

«Ό,τι εξάγεται εκτός χώρας είναι με διεθνείς προδιαγραφές και είναι ό,τι καλύτερο έχουμε. Αυτό ο προμηθευτής το έκανε για καλό, δεν το έκανε για κακό», τόνισε η κυρία Φωτίου στον ΑΝΤ1.

Είναι απαράδεκτο η πολιτεία να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν χάσει τα πάντα, δεν έχουν χάσει όμως, την αξιοπρέπειά τους.







ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ