Ταύτιση και ξεπεσμός

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017




από Θράσος Αβραάμ

Η προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με τον ναζισμό και την εγκληματική του φύση και δεν είναι σημερινή. Φυσικά κανένας δεν τολμούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο τις δεκαετίες μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο καθώς οι αναμνήσεις ήταν νωπές και οι επιζήσαντες του πολέμου ήταν παρών.

Με το πέρασμα των χρόνων και κυρίως με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ ξεκίνησε σιγά σιγά η προσπάθεια να εμφανιστούν ως«συνώνυμα» ο φασισμός και ο ναζισμός με τον κομμουνισμό.


Η Ε.Ε. και τα όργανα της με μαεστρία ενοχρήστρωσαν και ακόμα πρωταγωνιστούν σ αυτή την προσπάθεια παραχάραξης και αναθεώρησης της Ιστορίας. Διαβάζουμε, για παράδειγμα, στην πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον Απρίλη του 2009 να ζητείται η καταδίκη του κομμουνισμού να λειτουργήσει ως «προειδοποίηση προς τις μελλοντικές γενιές», πράγμα που θα επιτευχθεί, όπως έγραφαν, με την «ενίσχυση των υπαρχόντων σχετικών χρηματοοικονομικών μέσων», προκειμένου να μπει σε εφαρμογή η «αναθεώρηση και ενημέρωση των ευρωπαϊκών σχολικών βιβλίων ιστορίας, προκειμένου να διδάσκονται όλοι οι μαθητές τις καταστροφικές συνέπειες των ολοκληρωτικών δικτατοριών»...
Με περίπου ανάλογη φρασεολογία, στη δική τους πρόταση ψηφίσματος οι Φιλελεύθεροι ζητούσαν «να ενισχυθεί η διδασκαλία της ευρωπαϊκής ιστορίας» και οι Πράσινοι «μια συνολική επαναξιολόγηση της ευρωπαϊκής ιστορίας». Όσο για τους Σοσιαλιστές διατείνονταν ότι δεν υπάρχει «μονοπώλιο στην ερμηνεία της ιστορίας». Προφανώς θέλουν να ξεχνούν ότι ΕΣΣΔ είναι η χώρα που έδωσε 20 εκατομμύρια νεκρούς στον αγώνα του Ανθρώπου κατά του ναζισμού.
Άλλωστε δε είναι τυχαίο ότι ΕΕ απαρτίζεται από χώρες, όπως πχ της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονία που στήνονται αγάλματα και μνημεία υπέρ των «Ες – Ες».
Σήμερα που η προσπάθεια αυτή έχει ενταθεί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φασισμός και ο ναζισμός έχει ως βάση την εγκληματική αντίληψη περί φυσικής ανισότητας των ανθρώπων -φυλών, εθνών, φύλων κ.λπ.- που επιτρέπει στους "ανώτερους" να κυριαρχούν και να έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου στους "κατώτερους". Προσπαθεί να εντοπίσει τον κίνδυνο στον διπλανό φτωχό άλλης εθνικότητας, θρησκείας ή χρώματος για να αποκρύψει τον πραγματικό αντίπαλο. Είναι το μακρύ, τρομοκρατικό, δολοφονικό χέρι του συστήματος της εκμετάλλευσης, της βρωμιάς, της δυσωδίας και της σαπίλας.

Πίσω τους βρίσκεται η εξουσία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών.

Αυτό που ενοχλεί τις κυρίαρχες τάξεις δεν είναι τα υποτιθέμενα "εγκλήματα του κομμουνισμού" αλλά η «επικίνδυνη» γι αυτές ιδεολογία του . Αυτή προσπαθούν μέσω διαταγμάτων να «καταργήσουν» να συκοφαντήσουν, να προβοκάρουν, να στιγματίσουν και όπου είναι δυνατόν να ποινικοποιήσουν. «Η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός θα είναι η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων» και η προοπτική, της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, δεν συμφέρει όσους κατέχουν τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης. Έτσι λοιπόν αφού δεν έχουν άλλο τρόπο ν αντιπαρατεθούν προσπαθούν να κατασκευάσουν την Ιστορία στα μέτρα τους παραχαράζοντας την.



ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ