Πειθαρχική δίωξη υπαλλήλου της ΕΡΤ για «πολιτική ανυπακοή»

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017



Άρωμα άλλων εποχών θυμίζει πλέον η λειτουργία της κρατικής ΕΡΤ προσπαθώντας να περάσει κεντρική γραμμή συμμόρφωσης, μη διστάζοντας να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις.




Συγκεκριμένα ασκείται πειθαρχική δίωξη κατά τακτικού υπαλλήλου της ΕΡΤ για «μη τήρηση κανόνων και οδηγιών της Εταιρίας και του Κανονισμού» αλλά με όσα νομικίστικα εσωτερικής φύσεως τερτίπια και αν ερμηνεύσουν οι ίδιοι το αναλυτικό σκεπτικό της δίωξης, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο υπάλληλος διώκεται γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική εκτός αέρα στα λεγόμενα προσκεκλημένου εκπομπής και συγκεκριμένα στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνου Καρβούνη για τις ευρωπαϊκές πολιτικές αποδίδοντας ευθύνες και σκοπιμότητες σε Βρυξέλλες και εταίρους για την επιβολή των μνημονίων.

Το αν χρησιμοποιήθηκε το ένα ή το άλλο άρθρο του εσωτερικού κανονισμού για να στηριχθεί η εν λόγω πειθαρχική δίωξη, δεν αναιρεί την ουσία της, που έγκειται στην πλήρη συμμόρφωση κεντρικών πολιτικών γραμμών.

Ουσιαστικά ο συγκεκριμένος υπάλληλος αντέδρασε ως πολίτης σε δημόσιες δηλώσεις ασκώντας κριτική επ’ αυτών και όχι ως εργαζόμενος. Η δίωξη ασκείται όχι για το αν έκανε ή όχι καλά τη δουλειά του αλλά όπως περιγράφεται στο σκεπτικό της δίωξης για την κριτική του σε Βρυξέλλες και εταίρους όσον αφορά το θέμα των μνημονίων. Το ύψος της φωνής, η ευπρέπεια κλπ δεν είναι παρά η αστεία γαρνιτούρα για να μπορέσει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη βάση πολιτικών θέσεων.


Βασίλης Πέττας
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ