Σακοράφα: θα κάνουν πλιάτσικο στη χώρα μας για εκατό χρόνια

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017


Η συνέχιση αυτής της πολιτικής συνιστά πλέον ευθεία επίθεση σε κάθε έναν Έλληνα και ευρωπαίο πολίτη
 τόνισε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ε.Κ. κατά τη συζήτηση “Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής”.


Καμία βάση αλήθειας, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, δεν υπάρχει στο σκόπιμο κατασκεύασμα ότι δήθεν η Ευρώπη, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα, “η αλήθεια είναι” υπογράμμισε, “ότι υπηρετώντας δήθεν το σχέδιο επαναπατρισμού της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη, φτιάχνετε στο νότο κράτη-ειδικές οικονομικές ζώνες και η Ελλάδα είναι το μοντέλο. Η αλήθεια είναι ότι από την υποτιθέμενη αστάθεια στο ευρώ που προκαλεί, δήθεν, το ελληνικό πρόβλημα, κάποιοι θησαυρίζουν. Το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας και τα πλεονάσματά της, τους αποκαλύπτουν.»
Κλείνοντας η Σοφία Σακοράφα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις κυβερνήσεις που υπογράφουν επί της ουσίας προγράμματα κοινωνικής καταστροφής, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός, αλλά και οι λαοί της Ευρώπης, πρέπει και θα αντιταχθούν στα προγράμματα αυτά, αγνοώντας τις δεσμεύσεις της οποιασδήποτε κυβέρνησής τους.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

“Κύριε Αντιπρόεδρε,
Εφτά χρόνια τώρα η ίδια ιστορία.
Η Ευρώπη, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, προσπαθούν δήθεν να σώσουν την Ελλάδα κι αυτή δεν σώζεται.
Αν ήταν αυτή η αλήθεια, όσοι εκπόνησαν τα αλλεπάλληλα σχέδια σωτηρίας θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί, αφού με την αποτυχία τους, όπως οι ίδιοι λένε, κινδυνεύει το Ευρώ και η ευρωπαϊκή συνοχή.
Η αλήθεια όμως είναι άλλη.
Η Ελληνική κυβέρνηση, δυστυχώς, υπέγραψε όλα όσα απαιτήσατε, ενάντια στην εκφρασμένη θέληση του Ελληνικού λαού και τις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε.
Μόνο με το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, για εκατό χρόνια θα κάνουν πλιάτσικο οι δανειστές-σωτήρες μας στη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού.
Και σήμερα, δήθεν για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, υποκρίνεστε διαμάχη με το ΔΝΤ.
Συμφωνείτε, όμως, ουσιαστικά και στην πλήρη ασυδοσία στις εργασιακές σχέσεις αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα.
Η αλήθεια είναι ότι υπηρετώντας δήθεν το σχέδιο επαναπατρισμού της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη, φτιάχνετε στο νότο κράτη-ειδικές οικονομικές ζώνες και η Ελλάδα είναι το μοντέλο.
Η αλήθεια είναι ότι από την υποτιθέμενη αστάθεια στο ευρώ που προκαλεί, δήθεν, το ελληνικό πρόβλημα, κάποιοι θησαυρίζουν.
Το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας και τα πλεονάσματά της, τους αποκαλύπτουν.
Η συνέχιση αυτής της πολιτικής συνιστά πλέον ευθεία επίθεση σε κάθε έναν Έλληνα και ευρωπαίο πολίτη.
Ο ελληνικός λαός, αλλά και οι λαοί της Ευρώπης, πρέπει και θα αντιταχθούν στα σχέδια σας, αγνοώντας τις δεσμεύσεις της οποιασδήποτε κυβέρνησής τους.”


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ