Χουντής: Η Κομισιόν δείχνει μια καθυστέρηση όταν βγαίνουν σκάνδαλα για γερμανικές εταιρείες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017


Ερώτηση στην Κομισιόν για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά της εταιρείας Novartis κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής. Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» τουλάχιστον 4 χώρες φαίνεται να επέλεξαν φάρμακο (για την ωχρά κηλίδα) της συγκεκριμένης εταιρείας έναντι άλλου φαρμάκου που κόστιζε πολύ λιγότερο.

«Ρωτώ την Κομισιόν εάν έχει στοιχεία για τη διάθεση του συγκεκριμένου φαρμάκου και στην Ελλάδα (...) αν και η Κομισιόν είναι δύσκολη όταν βγαίνουν σκάνδαλα από τη Γερμανία: δείχνει μια καθυστέρηση λόγω και της οικονομικής ισχύος του Βερολίνου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χουντής και υπογράμμισε ότι τα περισσότερα κεφάλαια της εταιρείας Novartis είναι γερμανικά.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή συνεδρίαση της ευρωβουλής, ο κ. Χουντής είπε στο «Πρακτορείο 104,9Fm» ότι ο κ. Ντομπρόβσκις δεν άφησε την εντύπωση ότι είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης και ζήτησε να γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση των συμφωνηθέντων. «Με εξαίρεση τον Γιούνκερ και ορισμένους άλλους που μιλούν υπέρ της Ελλάδας και των θυσιών των Ελλήνων, ακούσαμε και χθες αυτό που ακούμε 7 χρόνια τώρα: να εφαρμόσετε το μνημόνια» είπε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ετέθη ως απειλή ή ως ατύχημα το Grexit.

Ο κ. Χουντής εκτίμησε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι επί επτά χρόνια επαναλαμβάνεται η ίδια συζήτηση για λιτότητα και με χαμένη την εθνική κυριαρχία.

«Τα προγράμματα που έχουν εκπονηθεί είναι υφεσιακά και αντιαναπτυξιακά και δεν μπορείς έτσι να βγάλεις μια χώρα από το οικονομικό πρόβλημα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ. Ενώ για τις θετικές προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας, σχολίασε: «Αυτές τις έκαναν από το πρώτο μνημόνιο για να το ενισχύσουν αλλά δεν αποδείχτηκαν».

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ είπε ότι αυτό που τελικά μένει είναι μια διάθεση τιμωρίας απέναντι στη χώρα μας και δήλωσε ότι «ακόμα και από το μνημόνιο να βγει η Ελλάδα, οι απαιτήσεις τις ευρωζώνης δεν επιτρέπουν τη μείωση του χρέους».

Ερωτηθείς για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες απάντησε: «Πρόκειται για πολιτικό χειρισμό μεταξύ μνημονιακών δυνάμεων (...) Το πρόβλημα είναι να ανατραπούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, πρέπει να μετακινηθεί ο κόσμος σε αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλιώς δεν λύνεται το πρόβλημα της χώρας μέσα από μνημόνια» υπογράμμισε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Καταλήγοντας ο κ. Χουντής εκτίμησε ότι θα γίνουν εκλογές συντομότερα από ό,τι προβλέπει η κυβέρνηση.


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ