Ο Τσακαλώτος επικύρωσε τη συμφωνία ΝΔ-Siemens διορίζοντας και δικά του άτομα στην επιτροπή εποπτείας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017


Σκάνδαλο μέσα στο μεγάλο σκάνδαλο και πάλι σκάνδαλο. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε με διαφορετικό τρόπο αυτό που έπραξε στις 29 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την επικύρωση του σκανδαλώδους συμβιβασμού για την υπόθεση της Siemens, διορίζοντας στην επιτροπή δικά του άτομα, επικυρώνοντας ουσιαστικά μία συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2012.


Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο, ο Ευκλ. Τσακαλώτος επικύρωσε τη σκανδαλώδη συμφωνία που είχε υπογράψει τον Αύγουστο του 2012 ο προκάτοχός του, Γιάννης Στουρνάρας, όπου η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ της ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα – μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά (Νόμος 4072/2012).

Έρχεται τώρα η νεο-μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επικυρώσει με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που κατήγγειλε, αλλά να το προχωρήσει και λίγο παραπέρα, αλλάζοντας τα μέλη της επιτροπής εποπτείας, με ΣΥΡΙΖΑίους.

Αντί να σχίσει (σ.σ. όχι όπως τα μνημόνια…) την απόφαση και να επανεξετάσει διεξοδικά την υπόθεση, απλά την αποδέχεται και διορίζει από πάνω “τα δικά τους παιδιά”.

Το καλύτερο απ’ όλα, είναι ότι η απόφαση κοινοποιήθηκε και στη Siemens και σε συγκεκριμένα στελέχη της εταιρίας, όπως φαίνεται από τον πίνακα των αποδεκτών…

Δείτε και το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που ξέθαψε μέσω “διαύγεια” ο πολιτευτής Έβρου, Παναγιώτης Λελιάτσος:

Παπαδημούλης το 2012: Είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο


Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, λέει μία αρχαιοελληνική παροιμία και όταν πρόκειται για τηSiemens και τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, τότε όχι μόνο δεν μένει τίποτα κρυφό, αλλά σιγά – σιγά βγαίνουν όλα στη φόρα.

Το σκάνδαλο συγκάλυψης της υπόθεσης με τη Siemens, όταν τον Αύγουστο του 2012 ο τότε υπουργός Οικονομικών και τώρα επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, είχε υπογράψει εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία, είχε καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και προσθέτει ότι βολεύει τα συνένοχα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν το κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα. Αυτή η συμφωνία ζημιώνει κατάφορα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα την πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής».

Τώρα τι θα απαντήσει ο κύριος Παπαδημούλης;



Ο γάμος του Παπασταύρου, δεξί χέρι του Σαμαρά, με την υπεύθυνη επικοινωνίας της Siemens



Δεν μπορούμε να το συνδέσουμε με στοιχεία, αλλά τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τη Siemens, όπως έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά;

Όλοι θυμόμαστε τον Σταύρο Παπασταύρου, το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στα τέλη του 2014 παντρεύτηκε την Μαρία Αγαλιώτου, που ήταν υπεύθυνη Επικοινωνίας της Siemens.

Μήπως, εκεί στη Βουλή γίνεται ένα μεγάλο πάρτι συγκάλυψης ημών, ημετέρων και “φαινομενικά” αντιπάλων; Μήπως θα πρέπει οι εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στα νεομνημονιακά σκάνδαλα της Siemens; Μιλάμε για δυο δισεκατομμύρια ευρώ που χάνονται έστω και με τη μορφή διεκδίκησης, από τα κρατικά ταμεία, όταν σήμερα μιλάμε για νέα μέτρα 4,5 δισεκ. ευρώ. Τα μισά ήδη υπάρχουν, ή μάλλον υπήρχαν αλλά τα… χαρίσαμε!

Γιατί αθωώθηκε ο Χριστοφοράκος;


Τι έγινε με τον Χριστοφοράκο, ο οποίος στις αρχές Μαρτίου του 2016, για τον οποίο είχαν εκδοθεί τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, μιας και ο εν λόγω κύριος κρυβόταν στη Γερμανία για να μη δικαστεί στην Ελλάδα, για την υπόθεση Siemens;

Η ημερομηνία που αθωώθηκε, δηλαδή μέσα στο 2016, είναι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ…

Θυμάται κανείς ότι κρίθηκε αθώωος τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και της δωροδοκίας, από εισαγγελέα. Και για να καταστεί σαφέστερο, ο εισαγγελέας έκρινε πως ο Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε ποτέ κρατικούς υπαλλήλους, αλλά προσέφερε δωρεές στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) για να κλείνουν πιο έυκολα οι δουλειές της Siemens στη χώρα μας.

Όταν γράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ για σκάνδαλο στο σκάνδαλο και πάλι σκάνδαλο, κάναμε λάθος. Η λέξη σκάνδαλο στην πρόταση των έξι λέξεων, έπρεπε να γραφτεί περισσότερες φορές…


newreport.gr
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ