«Ξαφνικός θάνατος» και λουκέτο στα ΕΑΣ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016


Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στους εργαζομένους δεν… έχει πάτο, και αυτό φαίνεται και στην περίπτωση των ΕΑΣ. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα διασωθεί η εταιρεία και θα οδηγηθεί στην… ανάπτυξη (σ.σ.: του κεφαλαίου, όπως τελικά το εννοούσε), εντούτοις, όπως καταγγέλλουν τα Σωματεία Εργαζομένων στα ΕΑΣ στις 22 Νοέμβρη κατασχέθηκαν όλοι οι λογαριασμοί της εταιρείας. Αποτέλεσμα το ουσιαστικό και οριστικό λουκέτο της, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι πάνω από δύο μήνες απλήρωτοι.

Μάλιστα, όπως επίσης καταγγέλλουν, προσπάθησαν και σήμερα Τετάρτη 23 Νοέμβρη να συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για το ζήτημα, αλλά… όπως λέει και ο λαός «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»: άφαντοι (σ.σ.: είναι κάτι που το συνηθίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, ειδικά όταν πρόκειται να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις που έχουν υποσχεθεί σε καίρια εργασιακά θέματα· έτερο παράδειγμα… άφαντου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, που τον αναζητεί η ΑΔΕΔΥ μήνες).

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα ΕΑΣ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, «ώσπου η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τη μοναδική αμυντική εταιρεία πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων» και καλούν «επιτέλους κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα πολιτικά κόμματα να μην επιτρέψουν οι ένοπλες δυνάμεις και η χώρα μας να μείνουν απροστάτευες, δίχως εγχώρια αμυντική βιομηχανία».

Άραγε, ποια η θέση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στο θέμα, πολλώ δε μάλλον όταν σχεδιάζει στράτευση των νέων από τα 18, δηλαδή αναβολή σπουδών από τα πανεπιστήμια, προκειμένου να υπηρετήσουν οι νέοι μόλις τελειώσουν το Λύκειο, επειδή υπάρχει λειψανδρία;


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ