Ο Σημίτης κάνει μάθημα για την έξοδο από την κρίση που… ο ίδιος δημιούργησε

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016


Η είδηση είναι σκανδαλιστική… Ο Κώστας Σημίτης θα μιλήσει στο London School of Economics, για την έξοδο από την κρίση.

Ακριβώς. Ο Σημίτης. Για την έξοδο από την κρίση. Ούτε στο Criminal Minds δεν έχουν σκεφτεί τέτοιο σενάριο, να φωνάξουν τον δολοφόνο να κάνει… σεμινάριο για το πώς οργάνωσε και εκτέλεσε τον φόνο.

Ο Κώστας Σημίτης, ο “δεξιούλης”, όπως τον αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, υπήρξε διαχρονικά το μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα. Ίσως πιο μοιραίο και από τον τελευταίο των Παπανδρέου, που υπέγραψε την παράδοση της χώρας στα Μνημόνια.

Ο Κώστας Σημίτης ήταν ο άνθρωπος, επί πρωθυπουργίας του οποίου, η διαπλοκή πήρε με… απευθείας ανάθεση, τα κλειδιά της εξουσίας.

Ο Κώστας Σημίτης ήταν ο άνθρωπος, επί πρωθυπουργίας του οποίου, υλοποιήθηκε η μεγαλύτερη και πλέον βίαιη αναδιανομή πλούτου, από την εποχή της Επανάστασης του 1821 μέχρι και σήμερα. Με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Ο Κώστας Σημίτης ήταν ο άνθρωπος, επί πρωθυπουργίας του οποίου, η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με τρόπο και στοιχεία, που άνοιξαν τον δρόμο για την εθνική χρεοκοπία του 2010.

Κι αν ο Ανδρέας, μεγάλος και χαρισματικός, άλλαξε το dna των Ελλήνων, με τα όνειρα των οποίων… πλάγιαζε κάθε βράδυ, ο Σημίτης μοιραίος και άβουλος συνάμα, σπατάλησε τη μοναδική πραγματική εθνική ευκαιρία που είχε αυτή η χώρα να αλλάξει.

Τότε, στη δεύτερη τετραετία του, όταν υπήρχε το μαξιλαράκι των Ολυμπιακών Αγώνων, και ένας λαός που πετούσε στα σύννεφα, έτοιμος να αποδεχθεί… τα πάντα.

Και εκείνος, ο Κώστας Σημίτης υποτίμησε τους Έλληνες όπως ποτέ στο παρελθόν κανένας άλλος πολιτικός. Δεν τόλμησε να εισπράξει το…ανάθεμα της πολιτικής του στην κάλπη του 2004. Έφυγε. Έδωσε στον Γιώργο το “θαμπό δαχτυλίδι”. Για να μην κριθεί. Ούτε από τον λαό, ούτε από την Ιστορία.

Και έκτοτε, μας έχει ταράξει να γράφει βιβλία, όπου αυτοαποθεώνεται. Χωρίς μισή συγγνώμη προς τους Έλληνες. Νομίζοντας ότι η Ιστορία… είναι μακέτο. Και θα την γράψει σε μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα.

Χάσατε, κ. πρόεδρε…


ysterografa.gr 
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ